Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Ο σύντροφος Κύπριας στο Λονδίνο την δολοφόνησε με 17 μαχαιριές

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο σύντροφος Κύπριας στο Λονδίνο, αφού τη δολοφόνησε με 17 μαχαιριές όταν εκείνη του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, πρόκειται για τον 36χρονο Leon Murray, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 32χρονη Κύπρια του Λονδίνου, Κέισα Χριστοδούλου. Ο 36χρονος καταδικάστηκε αφού κρίθηκε ένοχος την Παρασκευή 31 Μαΐου μετά από δίκη στο Wood Green Crown Court.

Ο επιθεωρητής – ντετέκτιβ της έρευνας, Adam Clifton, είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο:

«Η φρικτή απάντηση του Murray στην Κέισα που αποφάσισε να τερματίσει τη σχέση τους είναι τόσο παράλογη όσο και εγωιστική. Καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης, ο 36χρονος προσπάθησε να απεικονίσει τον εαυτό του ως θύμα. Η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής δείχνει ότι το απέρριψαν. Το επίπεδο βίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είναι εντελώς σοκαριστικό και οι σκέψεις μας παραμένουν με την οικογένεια και τους φίλους της Κέισα, ιδιαίτερα τα τρία μικρά παιδιά της των οποίων η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να προσάγουμε επικίνδυνους δράστες όπως ο 36χρονος στη δικαιοσύνη. Θα ενθάρρυνα όποιον υφίσταται ενδοοικογενειακή κακοποίηση να αναζητήσει υποστήριξη».

Στις 31 Οκτωβρίου του 2022, η Κέισα ανακοίνωσε στον τότε σύντροφό της πως ήθελε να τερματίσουν τη σχέση τους. Την επόμενη μέρα εκείνος πήγε στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν μαζί και τη μαχαίρωσε 17 φορές. Στη συνέχεια άλλαξε ρούχα και πήγε να πάρει την εξάχρονη κόρη τους από το σχολείο.

Κατά την άφιξη, είπε σε ένα μέλος του προσωπικού ότι «τελείωσε» την Κέισα. Το προσωπικό κάλεσε γρήγορα το 999, όπως και ο 36χρονος, λέγοντας στην αστυνομία τι είχε κάνει.

Οι αστυνομικοί παρευρέθηκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν την Κείσα, η οποία ήταν μόλις 32 ετών, στο πάτωμα του σαλονιού. Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο σημείο. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε την αιτία θανάτου ως αιχμηρό τραύμα στο στήθος.

Ο Μάρεϊ παραδέχτηκε ότι σκότωσε την Κέισα, αλλά η υπεράσπισή του ανέλαβε μειωμένη ευθύνη. Οι ένορκοι αποδέχθηκαν το επιχείρημα της εισαγγελίας ότι ο Μάρεϊ δεν είχε ουσιαστική απομείωση της ευθύνης του και ότι ήξερε τι έκανε.

Στο ίδιο δικαστήριο θα ακούσει την ποινή του τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.


https://www.alphanews.live/cyprus/foto-enohos-36hronos-gia-agrio-foniko-tis-kyprias-syntrofoy-toy-sto-londino






Δεν υπάρχουν σχόλια: