Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δεύτερο παραθαλάσσιο θερινό σινεμά από το Πετρίδειο Ίδρυμα

Μετά την τεράστια επιτυχία του πρώτου παραθαλάσσιου θερινού σινεμά, με την παρουσία των 500 ατόμων, το Πετρίδειο Ίδρυμα επανήλθε το βράδυ της Πέμπτης  συμπράττοντας και πάλι με το Starlit Screens (που μετακόμισε από τη Λεμεσό), για μία δεύτερη υπέροχη βραδιά θερινού σινεμά δίπλα στη θάλασσα της Πάφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος, η ταινία που προβλήθηκε  είναι το παγκοσμίως γνωστό και αγαπημένο «Ο Γάμος αλά ελληνικά» (My Big Fat Greek Wedding) με πρωταγωνίστρια τη Νία Βαρντάλος. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2002, έκανε απρόσμενη επιτυχία και κέρδισε παγκόσμια δημοφιλία. Όντας ανεξάρτητη παραγωγή με μικρό σχετικά κόστος (5 εκ. δολάρια), έκανε παγκόσμιο τζίρο $368 εκατομμύρια δολάρια και θεωρείται μια από τις κορυφαίες ρομαντικές ταινίες του 21ου αιώνα.
Η είσοδος  ήταν ελεύθερη.
Η προβολή της ταινίας που συγκέντρωσε πέραν των 700 ατόμων και σημείωσε μεγάλη επιτυχία έγινε χτες στη  Δημοτική Παραλία ΣΟΔΑΠ - Antasia Beach Club για μια ακόμα βραδιά δίπλα στο κύμα, κάτω από τον έναστρο ουρανό και πρόκειται  για πρωτοβουλία του  νεοσύστατου τμήματος της νεολαίας του  Πετριδείου Ιδρύματος.  
Η προβολή της εντάσσεται στα πλαίσια της 30χρονης πολυσχιδούς προσφοράς του Πετριδείου Ιδρύματος που στέκεται δίπλα στην παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ανέφερε στο πλαίσιο της προβολής της  εκ μέρους του νεοσύστατου τμήματος της νεολαίας του Πετριδείου Ιδρύματος η Ανθή Ευαγγέλου.
Το Πετρίδειο Ίδρυμα  είπε η κ. Ευαγγέλου, ιδρύθηκε το 1994 στην Πάφο από τους μακαριστούς Χριστόδουλο και Μαρία Πετρίδη, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής αφοσίωσης στην τοπική κοινότητα. Με τριάντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας, το Ίδρυμα συνεχίζει να ξεχωρίζει για το αδιάλλακτο ενδιαφέρον του στην προώθηση του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού. Με αφοσίωση στις αξίες αυτές, το Πετρίδειο Ίδρυμα συνεχίζει να εμπνέει και να στηρίζει την κοινωνία μέσω πρωτοβουλιών που ενισχύουν την πολυπολιτισμική ανάδειξη της Πάφου, συμπλήρωσε.
Πρόσθεσε πως το πρώτο  εξάμηνο το Πετρίδειο Ίδρυμα διοργάνωσε πέραν από 15 δράσεις και συνέργειες με διάφορους φορείς της Πάφου. Επεσήμανε ακόμη πως το Πετρίδειο Ίδρυμα μαζί με το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος μέχρι και τον Αύγουστο θα παρουσιάσει εξωτερικό σινεμά.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ιδρύματος στο www.petridioidrima.org
Γραφείο Τύπου Πετριδείου Ιδρύματος
28.6.24

Δεν υπάρχουν σχόλια: