Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σημαντική μείωση καταγράφεται στον κύκλο εργασιών των κέντρων αναψυχής

 Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την τρέχουσα κατάσταση στον τουριστικό τομέα της χώρας μας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η τουριστική κίνηση στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης σε όλη την Ελεύθερη Κύπρο έχει σημειώσει σημαντική πτώση, της τάξης του 25% με 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, προσθέτοντας πως είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση που επικρατεί στην γύρω περιοχή επηρεάζει και την δική μας χώρα.
Για αυτό το λόγο πρόσθεσε, « καλούμε το Υφυπουργείο Τουρισμού να εξεύρει νέες αγορές, που θα μπορέσουν τουλάχιστον να μας δώσουν ανάσα την χειμερινή περίοδο», σημειώνοντας πως «για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει το Κράτος να σταθεί αρωγός στη μείωση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεών μας, ώστε να γίνουμε πιο ελκυστικοί και πιο ανταγωνιστικοί».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του εργατικού δυναμικού που εξακολουθεί, όπως είπε, να υφίσταται. Οι χώρες που διαθέτουν εργατικό δυναμικό έχουν πολλούς προορισμούς να επιλέξουν για εργασία, καθιστώντας το πρόβλημα πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο.
Χρειαζόμαστε την υποστήριξη του Κράτους για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, συμπλήρωσε.
Τέλος ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης απέστειλε σχετική επιστολή επί των πιο πάνω θεμάτων προς το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Κ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: