Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο

Σε επεισοδιακή σύλληψη 19χρονου, μετατράπηκε μια καθημερινή περιπολία της Αστυνομίας, στην Πόλη Χρυσοχούς, χθες νωρίς το απόγευμα.

 

Γύρω στις 3.30μ.μ. χθες, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι αυτοκίνητο ενοικιάσεως, κινείτο ύποπτα στο δρόμο Αργάκας – Πόλης Χρυσοχούς. Λίγα λεπτά αργότερα, μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Αντί αυτού, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα, ώσπου σε κάποιο σημείο της λεωφόρου Μάριου, ο οδηγός απώλεσε τον έλεγχο με αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο να ανέβει σε πεζοδρόμιο, να προσκρούσει σε δέντρο και σιδερένιο πάσσαλο  και στη συνέχεια να συγκρουστεί με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 32χρονη και να ακινητοποιηθεί.
Ο οδηγός του εξήλθε του οχήματος και τρέχοντας, προσπάθησε και πάλι να διαφύγει. Στην προσπάθειά του αυτή και ακολουθούμενος από τα μέλη της Αστυνομίας, εισήλθε σε παρακείμενο ξενοδοχείο. Για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, πήδηξε από μπαλκόνι, ύψους τεσσάρων μέτρων περίπου.
Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ανακόψουν, αυτός έσπρωξε τον ένα και προσπάθησε να διαφύγει, για ανακοπεί και να συλληφθεί, σε κοντινή απόσταση.
Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 19χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου και ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε κλαπεί χθες, από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στην Πάφο. Στην κατοχή του 19χρονου, μετά από σχετικό έλεγχο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων περίπου.
Τόσο ο 19χρονος, όσο και η 32χρονη οδηγός του οχήματος, με το οποίο συγκρούστηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, μεταφέρθηκαν για εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.
Το Νοσοκομείο, επισκέφθηκε και μέλος της Αστυνομίας, το οποίο τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πιο πάνω περιστατικών. Όπως διαπιστώθηκε φέρει κάκωση γονάτου και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.
Εναντίον του 19χρονου, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, υπό τη φρούρηση της Αστυνομίας.
Το ΤΑΕ Πάφου και η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνούν την υπόθεση.
Πηγή: ΚΥΠΕ