Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Χώρος στάθμευσης τυλίχτηκε στις φλόγες


Πυρκαγιά ξέσπασε σε ισόγειο στεγασμένο χώρο στάθμευσης  τετραώροφης πολυκατοικίας στην οδό Ερμοκλέους  στον Στρόβολο.


Συγκεκριμένα, η ώρα 04.33 λήφθηκε κλήση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘’Λοχία Σπύρου Τταντή’’ με 2 πυροσβεστικά οχήματα.  Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές 3 συνολικά οχήματα μάρκας, ΒΜW , KIA και FORD. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα επηρεάστηκαν άλλα 3 οχήματα μάρκας (VW Golf ,Smart και Suzuki ).

Σοβαρές ζημιές υπέστη η βαφή ολόκληρού του  κτηρίου καθώς επίσης η ηλεκτρική και υδραυλική του  εγκατάσταση. Λόγω των πυκνών καπνών και θερμών αερίων που αναπτύχθηκαν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας σε συνεργασία με την Αστυνομία και οι ένοικοι να οδηγηθούν σε ανοικτό χώρο. Επίσης έγινε εξαερισμός επηρεαζόμενων διαμερισμάτων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων καθώς επίσης και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η σκηνή φυλάγεται από την Αστυνομία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Επιπλέον, η ώρα 02.40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Smart σταθμευμένο έξω από οικία σε δρόμο στην οδό Φαίδωνος στον Κάψαλο.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη ΄΄Λοχία Βασίλη Κρόκου’’ με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.55. Από την πυρκαγιά το όχημα  έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Η σκήνη φυλάγεται από την Αστυνομία. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.


Σε γενικές γραμμές, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 30ης Αυγούστου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 31ης  Αυγούστου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 29 κλήσεις για βοήθεια ,11 πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.