Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ξεκινά σήμερα η γιορτή του κρασιού

Ανοίγει απόψε αυλαία, στο δημόσιο κήπο Λεμεσού, η 56η Γιορτή του Κρασιού, η οποία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα προσφέρει άφθονο κυπριακό κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20.00, ο Υπουργός Ενέργειας,, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, υπό τους ρυθμούς της φιλαρμονικής του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τους κανταδόρους Γιωργαλλέτου, με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου.

Στη γιορτή συμμετέχουν τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία της πόλης, ΕΤΚΟ-ΚΕΟ-ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, καθώς και δεκάδες άλλα μικρότερα οινοποιεία, ενώ 60 περίπου περίπτερα θα προσφέρουν κυπριακά εδέσματα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Το εισιτήριο εισόδου για άτομα άνω των 18 ετών έχει καθοριστεί στα πέντε ευρώ, με 20% έκπτωση στην αγορά οποιουδήποτε εμφιαλωμένου κρασιού από τα τέσσερα μεγάλα οινοποιεία.  Το εισιτήριο εισόδου για άτομα ηλικίας 6 με 18 ετών θα είναι τρία ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των έξι ετών. Για τους πολύτεκνους θα παρέχεται δωρεάν είσοδος στη γιορτή, για μια μέρα της δικής τους επιλογής, εφόσον παρουσιάσουν την ταυτότητα πολυτέκνου για το 2017.

Υπενθυμίζεται πως ο ΚΟΤ προσφέρει δωρεάν μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού, με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα, με προϋπόθεση την προκράτηση θέσης.

Ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει το κοινό όπως σταθμεύει τα οχήματα του σε συγκεκριμένους χώρους, που είναι, οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης Εναερίου, Δικαστηρίων και Επίχωσης, ο χώρος στάθμευσης  της εταιρείας PAFILIA, ανατολικά του Δημοτικού Κηποθεάτρου και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης δίπλα από το ΓΣΟ.

Επίσης, το κοινό μπορεί να σταθμεύει σε όλες τις παρόδους γύρω από το Δημόσιο Κήπο, νοουμένου ότι  δεν θα παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ