Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Δείτε με πόσα χιλιόμετρα έτρεχε ο μεθυσμένος οδηγός που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα



Για το νέο φρικτό θανατηφόρο που στοίχισε τη ζωή του 27χρονου Παναγιώτη Χριστοφόρου μίλησε στον Active o Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Ιωάννης Γεωργίου. 




Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργίου, έχουν δοθεί οδηγίες σε επίπεδο διερεύνησης της υπόθεσης να γίνει εισήγηση στον Γενικό Εισαγγελέα για ποινική δίωξη του 50χρονου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ομοίως όπως συνέβη με το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στην περιοχή Εναέριου στην Λεμεσό. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Γενικό Εισαγγελέα. 
Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ακόμη ότι ο 50χρονος καρφώθηκε στο προπορευόμενο όχημα και το εκτίναξε 200 μέτρα μακρυά από το σημείο της σύγκρουσης. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία η οποία αναφέρει πως η ταχύτητα του οδηγού έφθανε τα 200 χιλιόμετρα ενώ άλλοι οδηγοί του έκαναν φλας να σταματήσει αφού πήγαινε ζικ ζακ στο δρόμο. 

Ο 50χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με κάταγμα σπονδύλου, βρισκόταν μεθυσμένος στο τιμόνι, ενώ υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 111μg℅ αντί 22μg℅ που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο. Παράλληλα, στάλθηκε δείγμα αίματος στο κρατικό χημείο προκειμένου να διαφανεί αν έκανε χρήση και εξαρτησιογόνων ουσιών.





Συγκλονισμένος ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, μίλησε στο «Μεσημέρι και Κάτι» για το φρικτό θανατηφόρο που στοίχισε τη ζωή στον Παναγιώτη Χριστοφόρου.
Ο κ. Γιαννάκης Γεωργίου είπε ότι το δυστύχημα αυτό δεν ξανασυνέβη στην Κύπρο και είναι πρωτοφανές για τα κυπριακά χρονικά.
Ένας ασυνείδητος οδηγός, είπε ο κ. Γεωργίου, καρφώθηκε σε προπορευόμενο όχημα, το εκτίναξε 200 μέτρα και το διέλυσε εντελώς, σε έναν δρόμο χωρίς κίνηση, τα ξημερώματα.
Συγκλονίζει το γεγονός ότι μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία αναφέρει ότι η ταχύτητα του οδηγού πλησίαζε τα 200 χιλιόμετρα. Άλλοι οδηγοί του έκαναν φλας να σταματήσει αφού πήγαινε ζικ ζακ στον δρόμο, είπε ο κ.Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον Δ/ντη Τροχαίας Αρχηγείου, οι Αρχές μελετούν το ενδεχόμενο της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, πράγμα που έγινε για άλλο οδηγό και στο παρελθόν. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα να το αποφασίσει.
Ο οδηγός, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με κάταγμα σπονδύλου στο Νοσοκομείο βρισκόταν στο τιμόνι μεθυσμένος, ενώ στάλθηκε δείγμα αίματος στο κρατικό χημείο προκειμένου να διαφανεί αν έκανε χρήση και εξαρτησιογόνων ουσιών.
Το όχημα του άλλου οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί με πενταπλάσιο ποσοστό αλκοόλης απ’ το προβλεπόμενο, ήταν τζιπ μεγάλου κυβισμού.