Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες για την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα


Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας μεταφέρεται εσπευσμένα ο 37χρονος, ο οποίος έπεσε θύμα γκαγκστερικής επίθεσης στη Λάρνακα λίγο μετά τις 20:30 στην περιοχή του Λιμανιού δίπλα από ,το ξενοδοχείο Ελισσώ στη Λάρνακα. 

Ο 37χρονος δέχθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πέντε πυροβολισμούς στο λαιμό στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος του ενώ φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό και το πρόσωπο ενώ μεταφέρεται στη Λευκωσία για να τύχει εξέτασης από γναθοχειρούργο. 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το θύμα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του και επιχείρησε βάζοντας όπισθεν να διαφύγει από το σημείο με αποτέλεσμα το όχημα του να ακινητοποιηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω. 

Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ένας και φαίνεται να διέφυγε πεζός από τη σκηνή. 
Σε δηλώσεις του από τη σκηνή,  ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι το θύμα δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς, τρεις στο σώμα του και δυο στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου. 
Η σκηνή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ διεξάγονται έρευνες για εντοπισμό του δράστη ενώ αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο των ερευνών τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που παραπέμπουν στην ταυτότητα του δράστη
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις. 

Άγνωστοι ένοπλοι δράστες είχαν στήσει ενέδρα σε 38χρονο Ελληνοκύπριο, η δράση του οποίου είναι γνωστή στις αρχές, στο ανοιχτό πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην περιοχή του λιμανιού στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 8:40 μ.μ ο άντρας στάθμευσε το όχημα του στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου μένει. Όταν βγήκε από το όχημα, οι δράστες, που περίμεναν κρυμμένοι το θύμα, άνοιξαν πυρ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 38χρονος τραυματίστηκε στον λαιμό, ενώ όταν έφτασε το ασθενοφόρο είχε τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατείται για νοσηλεία.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λάρνακας, Πάμπο Ζαχαρίου, η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι σοβαρή.  
Πολίτες που ήταν μάρτυρες στη σκηνή κάλεσαν τις αρχές, οι οποίες τέθηκαν σε συναγερμό.
Η σκηνή έχει αποκλειστεί και διεξάγονται έρευνες, ενώ μέλη της Αστυνομίας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρίψη πέντε πυροβολισμών.
Η Αστυνομία διερευνά απόπειρα φόνου.


Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε ο 37χρονος που έπεσε θύμα της απόπειρας φόνου στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας καθώς δέχτηκε φονικά πυρά από άγνωστο δράστη, ενώ επέβαινε στο όχημα του που επιχειρούσε να το σταθμεύσει στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας όπου διαμένει.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει τραύματα από πυροβολισμούς σε λαιμό, γνάθο, στήθος, γόνατο και χέρι, ενώ αναμένεται να εξεταστεί από γναθοχειρούργο και τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους.
Ο Εκπρόσωπος του ΤΑΕ Λάρνακας Πάμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι το θύμα δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς, ενώ από τις πρώτες εξετάσεις διαφαίνεται ότι ο δράστης της απόπειρας φόνου ήταν ένας.
Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε γύρω στις οκτώ και τριάντα όταν το θύμα στάθμευσε το όχημα που οδηγούσε στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας. Αμέσως, νυχτοβάτης που ήταν κρυμμένος σε κοντινή απόσταση άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο δράστης φαίνεται να διέφυγε από τη σκηνή πεζός, ενώ ακολούθως το θύμα έβαλε όπισθεν, καταφέρνοντας να εξέλθει από τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το θύμα καλούσε για βοήθεια και ενημέρωσαν τις Αρχές σχετικά, που έσπευσαν στην περιοχή διενεργώντας έρευνες στην σκηνή. Ήδη εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα σε κτίρια και επιχειρήσεις της περιοχής, των οποίων οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να συνδράμουν στο αστυνομικό έργο.
Στη σκηνή έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε αρχικά τον 37χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.