Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ο ΣΙΚΑΠ έκοψε βασιλόπιτα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο «Τα Μπάνια» στην Κάτω Πάφο, ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ – έκοψε τη βασιλόπιτα.
Τα μέλη του Συνδέσμου που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τη Νέα Χρονιά 2024 και απόψεις σε θέματα τουρισμού και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου σε σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους συναδέλφους μια Καλή και Δημιουργική Νέα χρονιά η οποία, όπως είπε, προδιαγράφεται πολύ καλή.

Αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου, στάθηκε στην έλλειψη εργατικού δυναμικού και στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την αντιμετώπισή του. Τόνισε ότι, το υπουργείο Εργασίας έχει υποσχεθεί πως οι αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπών από Τρίτες χώρες θα εξετάζονται σε ένα μήνα και χωρίς να απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά. Το θέμα, είπε χαρακτηριστικά, παρακολουθείτε στενά από το Σύνδεσμό μας σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία και γίνονται δυναμικές παρεμβάσεις.

 Αναφορικά με την Πάφο, σημείωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στην περιοχή Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας – ΟΣΙΚΑ – Νεόφυτος Θρασυβούλου, ανέφερε πως ο ΣΙΚΑΠ έχει δυναμώσει και γενικά έχει ανέβει επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου σας, τόνισε, συμμετέχει σε διάφορες συνεδριάσεις που γίνονται στα κέντρα λήψεις αποφάσεων και παρεμβαίνει δυναμικά για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σημείωσε ότι, καταβάλλονται προσπάθειες,  ούτως ώστε, οι αιτήσεις για εργοδότηση υπαλλήλων από τρίτες χώρες να εκδίδονται σε ένα μήνα, κάτι που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο  και πρόσθεσε ότι, κατά τη χειμερινή περίοδο θα γίνονται επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού μας.     

Το φόρουμ κέντρων αναψυχής, υπογράμμισε θα γίνει στην Πάφο και συγκεκριμένα στο ΤΕΠΑΚ. Αναφορικά με την μονάδα του 10%, είπε ότι, θα πρέπει να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις για να μπορέσουμε μέσα από διαβούλευση να πετύχουμε την απομάκρυνση της μονάδας.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Δημοτικής Αρχής.

Την βασιλόπιτα την έκοψε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ και το φλουρί το κέρδισε η Θεοδώρα, ιδιοκτήτρια του κέντρου NOLA που βρίσκεται στην περιοχή της Αγοράς Πάφου.




Τέλος, ο ΣΙΚΑΠ ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του κέντρου «Τα Μπάνια» Δημήτρη Καλλή και Αντρέα Μάτσα, οι οποίοι πρόσφεραν τους καφέδες και γενικά τα ροφήματα που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.  



























Δεν υπάρχουν σχόλια: