Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Πόλη Χρυσοχούς

Έτοιμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να βγουν στους δρόμους είναι οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην Πόλη Χρυσοχούς, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Άγγελος Ονησιφόρου, στο περιθώριο της κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου στην περιοχή.

Όπως είπε, οι επιχειρηματίες δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, οι αιτήσεις που έχουν κάνει για εξασφάλιση εργαζομένων από Τρίτες χώρες εδώ και 3 με 4 μήνες εκκρεμούν αφού δεν έχουν εγκριθεί, οι αιτητές ασύλου που εργάζονται στα κέντρα τους δεν γνωρίζουν αν πλέον τους επιτρέπεται να δουλεύουν αλλά και η μονάδα 10%, είναι μερικά από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, πρόσθεσε, ζητούν όπως το ποσοστό 50% για εργοδότηση αλλοδαπών από Τρίτες χώρες αυξηθεί, διότι ούτε Κύπριοι ούτε κοινοτικοί ενδιαφέρονται για εργασία στα κέντρα αναψυχής.

Η Πόλη Χρυσοχούς, τόνισε, είναι μια ιδιαίτερη απομακρυσμένη περιοχή και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό καθεστώς, αλλιώς πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Ο κ. Ονησιφόρου, επικοινώνησε τηλεφωνικώς την ίδια στιγμή με το Υπουργείο Εργασίας και μετέφερε σε αρμόδιο λειτουργό τα προβλήματα ο οποίος δεσμεύτηκε να ενημερώσει σήμερα κιόλας στον Υπουργό, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διευθετηθεί εδώ και τώρα συνάντηση μαζί του στην οποία θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία από ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, το φλουρί της βασιλόπιτας βρήκε ο Χάρης του κέντρου LA PLAGE.

 

ΣΙΚΑΠ






                                  Στο κέντρο ο Χάρης που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: