Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΝΙΟΣ – νέος δίσκος «Τα τραγούδια της Πατρίδας μου» από την Spider Music

Ο Πασχάλης Τόνιος γεννημένος στις Σέρρες  είχε την τύχη να ακούει από μικρός όλα τα είδη της μουσικής, αφού ως γνωστόν στην περιοχή διαμένουν όλες σχεδόν οι πληθυσμιακές ενότητες της Ελλάδας, εμπλουτίζοντας έτσι τον μουσικό του κόσμο ώστε να ερμηνεύει βιωματικά και με ειλικρίνεια ‘ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ’’

Ισχυροί άνεμοι σήμερα στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση και ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν παροδικά την περιοχή.

 Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ αργότερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα εμφανίζονται και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΔΡΕΑ Α. ΑΡΤΕΜΗ: «ΠΟΛΥΚΥΜΑΝΤΗ ΜΝΗΜΗ»

Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση σε συνεργασία του συνθέτη με τον Πολυχώρο Λόγου & Τέχνης «Ροές» και τον Όμιλο Λογοτεχνίας & Κριτικής.

Σήμερα οι πρόβες αυτής της μεγαλειώδης προσπάθειας διεξήχθησαν σε κλίμα συγκίνησης στις 09:00 το πρωί.
Πρόκειται για ένα τιτάνιο μουσικό μεγαλειούργημα του συνθέτη Ανδρέα Αρτέμη .

Εκδήλωση από τον Δήμο Ακάμα για ενίσχυση του «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

 

Εκδήλωση προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού «Ενα Όνειρο Μια Ευχή» διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμος Ακάμα. Η εκδήλωση με τίτλο « Τραγουδώ για την αγάπη, τραγουδώ για τους μικρούς μας ήρωες» περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους μουσικούς Μέλιο Θωμά, Λάμπρου Ιωάννου και Ρεβέκκα Βασιλείου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Ακάμα Μαρίνου Λάμπρου

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στα κέντρα αναψυχής κατά τον μήνα Αύγουστο

Στο 90% κυμάνθηκε η επισκεψιμότητα στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης τον Αύγουστο , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως ο Αύγουστος ήταν ένας καλός μήνας, σημειώνοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν περιοχές όπως στην Πόλη Χρυσοχούς, όπου δεν υπήρχε τις καθημερινές η αναμενόμενη επισκεψιμότητα. Ωστόσο τον Αύγουστο η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής ήταν ικανοποιητική λόγω και της διακίνησης ντόπιων επισκεπτών, είπε.

Σκότωσε, διαμέλισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του

Απορρίφθηκε, από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης, η έφεση που είχε κάνει, για να αφεθεί ελεύθερος, ο 41χρονος επιχειρηματίας «Thomas» που παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του και μοντέλο, Kristina Joksimovic, τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία στην Ελβετία.

Πρόκειται για φιναλίστ των καλλιστείων Μις Ελβετία και μητέρα δύο παιδιών που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το μοντέλο στραγγαλίστηκε, διαμελίστηκε με ένα πριόνι και ψαλίδι κήπου και στη συνέχεια πολτοποιήθηκε σε ένα μπλέντερ.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

MCLoquito – νέο τραγούδι «Ζούμε σαν τρελοί» από την Spider Music

Γνωρίσαμε τον Mc Loquito πριν ένα μήνα με το τραγούδι «Τόσα Λόγια» σε συνεργασία με την Angelia.

https://www.youtube.com/watch?v=Sm17Khla6GI

 

Και σήμερα μας παρουσιάζει το νέο του single με τον τίτλο «Ζούμε σαν τρελοί».

Σε μουσική και στίχους του McLoquito.

 

Και τα δύο μουσικά βίντεο είναι σε συνεργασία με την ομάδα Madamers

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Pink Studios - Κωνσταντία Κατσιάμπα ΄΄ Μάνα Σεμνή ΄΄

 Ακόμα ένα συγκλονιστικό τραγούδι μας χαρίζει η Κωνσταντία Κατσιάμπα η οποία μας συγκινεί για άλλη μία φορά με την τρυφερή και καθηλωτική  της φωνή. Η Αγγελική Σαρικαβάζη  υπογράφει τους στίχους ,ενώ η μουσική ανήκει στην   Κωνσταντία Κατσιάμπα.

Ο Χρύσανθος Σαββίδης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Γραπτή Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή Δημοκρατικού Κόμματος και Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

"Με αφορμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκα το γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στην Πάφο.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

"Για άλλη μια φορά οι τράπεζες αποδεικνύονται κοινωνικά ανάλγητες και οικονομικά απερίσκεπτες"

Η κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά απερίσκεπτη συμπεριφορά των εμπορικών τραπεζών, που σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, σπεύδουν να αυξήσουν τα δανειστικά και να μειώσουν τα καταθετικά επιτόκια, ενόψει της μείωσης των δανειστικών επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν πρέπει να περάσει χωρίς αντίδραση από την πολιτεία, τη Βουλή και την ίδια την κοινωνία.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι κυπριακές τράπεζες, είναι τα εξής:

Ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων

Νεκρός ανασύρθηκε 87χρονος από θαλάσσια περιοχή της Πέγειας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας στις 13:30 της Παρασκευής ο βρετανικής καταγωγής 87χρονος άντρας, που είχε μεταβεί με την σύζυγο του στον Κόλπο των Κοραλλίων για κολύμπι φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε.

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στην Εσπερινή Σχολή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πάφου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εσπερινής Σχολής Πάφου, στόχος της Εσπερινής Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής είναι να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ολοκλήρωσης σπουδών σε άτομα τα οποία για οποιονδήποτε λόγο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη φοίτησή τους σε Γυμνάσιο, Λύκειο ή Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Κολέγιο CDA στηρίζει το έργο της Επιτρόπου Προεδρίας

Συνάντηση με την Επίτροπο Προεδρίας Άννα Αριστοτέλους είχε αντιπροσωπία του Κολεγίου CDA τις 4/9/24 στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος του Κολεγίου CDA Αθανάσιος Χριστοφόρου συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Δρ Παύλο Παναγή, τη Διευθύντρια του Κολεγίου CDA Πάφου Καρολίνα Κυπριανού και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του CDA Λευκωσίας Τόνια Γεωργίου ενημέρωσαν την Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, και για Θέματα Θρησκευτικών Ομάδων,

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αργυρό μετάλλιο για την Κ. Πελενδρίτου

 

Λαμπρή σελίδα συνεχίζει να γράφει στην ήδη σπουδαία καριέρα της η Κύπρια κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στον αποψινό τελικό στα 50μ. ελεύθερο, στην κατηγορία S11, των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων, «Παρίσι 2024».

Πέθανε ο ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης

 

Την είδηση για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού γνωστοποίησε ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του στο Facebook: «Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δάνη Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια....Το κενό είναι μεγάλο…», έγραψε.