Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκόσμια ημέρα τουρισμού στην Πόλη Χρυσοχούς

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, στο Πάρκο Αγίου Ανδρονίκου, η εκδήλωση "Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης", η οποία είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού και διοργανώθηκε για 21η χρονιά από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Πόλης Χρυσοχούς η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκου Ηλία, ο οποίος παρέστηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση.
Σκοπός της εκδήλωσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ήταν να προβάλει με τα ζωηρότερα χρώματα στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες μας, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς μας».
Στο χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, όπως επίσης και τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα κυπριακά προϊόντα και τον τρόπο παρασκευής τους, όπως ρέσι, χαλλούμι, παλουζέ, χαρουπόμελο, ζιβανία, καθώς και για τον τρόπο κατασκευής ειδών κυπριακής χειροτεχνίας.



Επίσης, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με τοπία της περιοχής και φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία της περιοχής από το Photo Odysseos.
Παράλληλα την εκδήλωση διάνθισε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και κυπριακούς παραδοσιακούς και νησιώτικους χορούς.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: