Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτο Αθλητικό Συμπόσιο Πετριδείου Ιδρύματος με Γιαννακόπουλο, και Κατσουράνη

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου το  6ο Αθλητικό Συμπόσιο Πετριδείου Ιδρύματος στην παρουσία των Στέλιου Γιαννακόπουλου,  και Κώστα Κατσουράνη στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στην Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πετριδείου Ιδρύματος, το Πετρίδειο Ίδρυμα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 χρόνων προσφοράς του στον Αθλητισμό, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, συνδιοργάνωσε  με την ποδοσφαιρική ομάδα της επαρχίας Pafos FC με τίτλο «From Euro 2004 to Pafos in Europe 2024». Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του αξιότιμου Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και η είσοδος ήταν  ελεύθερη.

Όπως ανέφερε ο συντονιστής του 6ου Αθλητικού Συμποσίου Λεόντιος Τσέλεπος 20  χρόνια μετά την ανεπανάληπτη ποδοσφαιρική επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος,στο Euro 2004 της Πορτογαλίας, οι  Στέλιος Γιαννακόπουλος,  και Κώστας Κατσουράνης, τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση  και οι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν  όλοι μαζί το σύνθημα «Σήκωσε το». Στο συμπόσιο ήταν να παρευρεθεί και ο Ζήσης Βρύζας ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής δεν του επέτρεψε να παραστεί.

Ευτυχής συγκυρία αποτελεί το γεγονός ,είπε ο κ. Τσέλεπος,  ότι η 20ετία που συμπληρώθηκε φέτος, είναι για πρώτη χρονιά η Pafos FC που στέφθηκε κυπελλούχος και είναι στην Ευρώπη στους ομίλους του Conference Cup. Την πορεία αυτή, τις προσκλήσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια μοιράστηκαν  στο αθλητικό συμπόσιο,  ο Γενικός Διευθυντής Χάρης Θεοχάρους και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Χριστόφορος Ματθαίου.

Συντόνιζαν ακόμη, όπως είπε,  η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών Νεκτάριος Αλεξάνδρου και ο ίδιος ο Λεόντιος Τσέλεπος.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης ανέφερε πως το Αθλητικό Συμπόσιο ξεκίνησε το 2016 σε συνεργασία με τον Λεόντιο Τσέλεπο , προσθέτοντας πως οι προσκεκλημμένοι στα Αθλητικά Συμπόσια είναι αθλητές παγκοσμίου κύρους. Πέραν της προσπάθειας μας είπε, « να οργανώσουμε εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου εξίσου σημαντική για εμάς είναι η ευκαιρία να δίνουμε στην αθλούμενη νεολαία της Πάφου ναφουγκραστεί και να μπολιαστεί μέσα από το πάθος, τις εμπειρίες και τις νουθεσίες αυτών των τεράστικων αθλητών προτύπων».

Στα Αθλητικά Συμπόσια συνέχισε ο κ. Μαραθεύτης, κάνοντας μια αναδρομή,  έχουν παραστεί αθλητές όπως το 2016 ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Dennis Osvald, Βάσω Καραντάσιου, Νίκους Ρουμελιώτης και Γιώργος Μαυρωτάς.Ακόμη  το 2017 η Βούλα Πατουλίδου χρυσή Ολυμπιονίκης, ο Ελευθέριος Πετρούνιας Χρυσός Ολυμπιονίκης , ο Γιώργος Αχιλλέως Παγκοσμιονίκης σκοποβολής , ο Δημήτρης Χονδροκούκης Ολυμπιονίκης, ο Πανίκος Ξιούρουππάς πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής αντιπρόεδρος του οργανισμού « Γκόλ στη Ζωή».

Το 2018 στο 3ο Αθλητικό Συμπόσιο  ο Παναγιώτης Γιαννάκης Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος  πρωταθλήτριας Ευρώπης 1987, προπονητής της Εθνικής Ελλάδος πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 και δευτεραθλήτριας Μουντομπάσκετ το 2006 . Τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδος πρωταθλήτριας Ευρώπης 2005 τον Μιχάλη Κακιούση, τον Μιχάλη Καψή μέλος της Εθνικής Ελλάδος Πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, τον Βασίλη Σκουντή αθλητικογράφο και τον Κώστα Βερνίκο αθλητικογράφο.

Ακόμη το 2019 στο 4ο Αθλητικό Συμπόλιο  συμμετείχαν οι παραολυμπιονίκες  Καρολίνα Πενδρίτου, ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο Αντρέας Ποταμίτης, ο Πάμπος Χαραλάμπους ο δημοσιογράφος / αθλητικογράφος Δημήτρης Χατζηγεωργίου και η Αντιγόνη Τάμπα λειτουργός του ΚΟΑ ειδική σε θέματα παραθλητισμού. Ακολούθως το 2022 συμμετείχαν στο 5ο Αθλητικό Συμπόσιο ο Γιώργος Μαυρωτάς ΓΓ Αθλητισμού της Ελλάδας, η Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη  ΓΔ του ΚΟΑ, η παραθλήτρια Μαρία Μάρκου, ο πρώην ποδοσφαιριστής και ιδρυτής της G.D.A. Sports Nεκτάριος Αλεξάνδρου.  

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος  εξήρε την προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος. Αναφερόμενος στους ιδρυτές του Πετριδείου Ιδρύματος στον Χριστόδουλο και την Μαρία Πετρίδη, σημείωσε  πως αποτελεί σπάνιο φαινόμενο άνθρωποι που στην ζωή τους καταφέρνουν να κερδίσουν χρήματα , να τα δώσουν για σκοπούς εγκαθίδρυσης ενός Ιδρύματος του Πετρίδειου Ιδρύματος που στην συνέχεια προάγει θέματα κοινωνικά, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Έστειλε επίσης το μήνυμα  της προσφοράς , της προσήλωσης στον στόχο και της σκληρής δουλειάς για επίτευξη στόχων. Τίποτε και ποτέ δεν άλλαξε καμιά κοινωνία εάν δεν υπήρξαν ξεκάθαροι στόχοι, ξεκάθαρη προσήλωση σαυτούς τους στόχους και ξεκάθαρη  διαδικασία υλοποίησης αυτών των στόχων, κατέληξε.

Σε μια όμορφη συζήτηση και με τους τρεις συντελεστές του θριάμβου οι παρευρισκόμενοι είχαν  την ευκαιρία να αναπολήσουν τις στιγμές εκείνες, να ακούσουν ανέκδοτες ιστορίες και να μάθουν τι κάνουν σήμερα οι θρύλοι αυτοί. Ακολούθησε η προβολή φιλμ για την πορεία και ιστορία του Πετριδείου Ιδρύματος αλλά και για τους προσκεκλημμένους του συμποσίου.

Πέραν της βράβευσης των επίσημων προσκεκλημένων υπήρξε  βράβευση όλων των πρώην ποδοσφαιριστών προερχόμενοι από τα Σωματεία του Ευαγόρα και του ΑΠΟΠ . Τα βραβεία παρέλαβαν ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΠ Άντρος Χριστοδούλου και ο πρώην προσφαιριστής του Ευαγόρα Δήμος Δημοσθένους.

* Το Πετρίδειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1994 στην Πάφο από τους μακαριστούς Χριστόδουλο και Μαρία Πετρίδη, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτιστικής αφοσίωσης στην τοπική κοινότητα. Με τριάντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας, το Ίδρυμα συνεχίζει να ξεχωρίζει για το αδιάλλακτο ενδιαφέρον του στην προώθηση του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού. Με αφοσίωση στις αξίες αυτές, το Πετρίδειο Ίδρυμα συνεχίζει να εμπνέει και να στηρίζει την κοινωνία μέσω πρωτοβουλιών που ενισχύουν την πολυπολιτισμική ανάδειξη της Πάφου. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ιδρύματος στο www.petridioidrima.org

Γραφείο Τύπου Πετρίδειου Ιδρύματος

29.9.24                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: