Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Όλες οι λεπτομέρειες της σύλληψης του 42χρονου δραπέτη στη Λεμεσό

Συνελήφθη το απόγευμα στη Λεμεσό ο δραπέτης Δώρος Θεοφάνους.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Αντρέας Αγγελίδης.
Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, η σύλληψη έγινε κατορθωτή μετά από αξιοποίηση πληροφορίας που έφτασε στην Αστυνομία και σύμφωνα με την οποία άτομο που έμοιαζε με τον καταζητούμενο δραπέτη περπατούσε στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας.
Σύμφωνα με το sigmalive, ο Θεοφάνους εντοπίστηκε στην παραλιακή Λεμεσού, κατόπιν πληροφοριών που έλαβε η Αστυνομία από πολίτες, που φαίνεται να τον είδαν να κινείται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Θεοφάνους βρισκόταν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην παραλιακή περιοχή της Λεμεσού. 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και μετά από ανθρωποκυνηγητό κατάφεραν να συλλάβουν τον 42χρονο δραπέτη.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου θα οδηγηθεί αύριο ο 42χρονος δραπέτης Δώρος Θεοφάνους ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην παραλιακή περιοχή Αμαθούντας στη Λεμεσό.
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ο 42χρονος ο οποίος καταζητείτο μετά την απόδραση του από νόμιμη κράτηση την περασμένη Πέμπτη στην Πάφο, εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας γύρω στις 17:25 στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού.
«Ο 42χρονος συνελήφθη στη βάση δικαστικού εντάλματος. Σε έρευνα που του έγινε μετά τη σύλληψη του δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του οτιδήποτε επιλήψιμο» πρόσθεσε.
Ο κ Ανδρέου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή (της απόδρασης του) λειτούργησαν κέντρα χειρισμού καταστάσεων κρίσεως, τόσο στο Αρχηγείο Αστυνομίας όσο και στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού υπό το συντονισμό του Αρχηγού Αστυνομίας.
«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την απόδραση του μέχρι και σήμερα, η Αστυνομία προχώρησε σε διάφορες ενέργειες και οι εξετάσεις συνεχίζονταν αδιάλειπτα. Αξιολογήθηκαν δεκάδες πληροφορίες στη βάση των οποίων διενεργήθηκαν επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορους ανοιχτούς χώρους και υποστατικά προς εντοπισμό του 42χρονου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι συνθήκες απόδρασης του καθώς επίσης και οι κινήσεις αλλά και οι χώροι διαμονής του μετά την απόδραση του και κατά πόσο εμπλέκονται και άλλα άτομα στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σημείωσε ότι ο 42χρονος αναμένεται αύριο να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για να εξασφαλιστεί διάταγμα προσωποκράτησης του για συνέχιση των εξετάσεων, υπενθυμίζοντας τέλος ότι για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση ακόμη ένα άτομο.

κυπε

Σύμφωνα με το alphanews.live, ο δραπέτης φέρεται να είχε πάει νωρίτερα σε περίπτερο της περιοχής για να ψωνίσει και υπάλληλος του περιπτέρου που τον αναγνώρισε ειδοποίησε την αστυνομία.

Με την άφιξη της αστυνομίας στο σημείο και μετά από έλεγχο του κλειστού κυκλώματος του περιπτέρου, επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για τον κατάδικο Θεοφάνους, με αποτέλεσμα η περιοχή να κατακλυστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σε κάποια στιγμή ο δραπέτης εντοπίστηκε από μέλη της αστυνομίας αλλά κατάφερε να διαφύγει και το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι τελικά που έγινε κατορθωτό να τον ανακόψει πεζό και να τον συλλάβει μέλος της ποδηλατικής αστυνομίας. Στο μεταξύ πολίτης στην περιοχή κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο της στιγμή που αστυνομικοί συνοδεύουν τον Θεοφάνους με χειροπέδες αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: