Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εγγραφές στην Εσπερινή Σχολή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πάφου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εσπερινής Σχολής Πάφου, στόχος της Εσπερινής Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής είναι να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ολοκλήρωσης σπουδών σε άτομα τα οποία για οποιονδήποτε λόγο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη φοίτησή τους σε Γυμνάσιο, Λύκειο ή Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Η Φοίτηση είναι δωρεάν , διαρκεί τρία χρόνια και οδηγεί σε απόκτηση Απολυτηρίου το οποίο είναι ισότιμο και ισάξιο με το απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης και αντιστοιχεί με το επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF/EQF).
Όπως αναφέρεται, τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται είναι ισοδύναμα με τα προγράμματα Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που προσφέρονται στην πρωινή φοίτηση.
Oι απόφοιτοι αποκτούν προσόντα για να εργαστούν σε παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας η για συνέχιση των σπουδών τους σε ιδρύματα Ανώτερης εκπαίδευσης.
Επιπρόσθετα η ΕΣΤΕΕ δέχεται και ενήλικα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας ,κατόχους Απολυτηρίου που επιθυμούν να συνεχίσουν να επιμορφώνονται σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.
Η φοίτηση , προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι δύο φορές την βδομάδα και η δια βίου μάθηση είναι για όλους.
Επιπρόσθετα σημειώνεται πως είναι ένας τρόπος μάθησης και οικοδόμησης δεξιοτήτων και γνώσεων, καλά δομημένες, έχοντας την αίσθηση προοπτικής και αξιοποίησης πλειάδων μαθησιακών εμπειριών για τη δημιουργία νέων ιδεών και νέων τρόπων ζωής .
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι :
Ξενοδοχειακά (Μαγειρική /Zαχαροπλαστική
Τεχνικός Μηχανολογικών Οχημάτων -Ηλεκτρολόγος Οχημάτων
Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων -Υδραυλικές εγκαταστάσεις
Τεχνικός Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμών
Τεχνικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστών Δικτύων και επικοινωνιών
Τεχνικός Οικιακών Συσκευών ψύξης και κλιματισμού
Τεχνίτης Δομικών Έργων
Σχεδιαστής Δομικών Έργων
Σχεδιαστής Επίπλων Και ξύλινων κατασκευών
Γραφικές Τέχνες
Διακοσμητική
Κομμωτική
Σημειώνεται πως για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλέφωνο επικοινωνίας 26306173/26932683 στο Φαξ :26306303 και στο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :tech-esperini-paf@schoola.ac.cy

ΚΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: