Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Πάφου για διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί

Έκτακτα συνεδριάζει στις 14:30 η ολομέλεια του Δημοτικού  Συμβουλίου Πάφου προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την συζήτηση του θέματος του διαχωρισμού μεγάλου αριθμού διαχωρισμού οικοπέδων από αναπτυξιακή εταιρεία στην περιοχή Σκαλί.


Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να τοποθετηθούν στο ερώτημα κατά πόσο ο Δήμος θα πρέπει να ακυρώσει την άδεια διαχωρισμού των οικοπέδων ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για το θέμα μετά την καταγγελία για διαφορές στις εμβαδομετρήσεις των τεμαχίων αλλά και της ύπαρξης διαφορετικών σχεδίων στο φάκελο της υπόθεσης απ’ αυτά που ενέκρινε η αρμόδια επιτροπή.
Ενώπιον της πολεοδομικής επιτροπής βρίσκονται αιτήματα για ανέγερση κατοικιών στα οικόπεδα που έχουν διαχωριστεί και η τοπική αρχή θα πρέπει να λάβει ξεκάθαρη απόφαση πώς θα χειριστεί τις αιτήσεις αυτές ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με την έρευνα για τον διαχωρισμό των οικοπέδων.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ενώπιον τους τη θέση του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη ο οποίος προτρέπει τα μέλη του συμβουλίου να μην προχωρήσουν στην ακύρωση της συγκεκριμένης άδειας διαχωρισμού.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει το σώμα στην πρόθεση του Δημάρχου Πάφου να ζητήσει απόσυρση και της καταγγελίας που έγινε στην Αστυνομία ενόψει των νέων στοιχείων που έχουν προκύψει.
Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.sigmalive.com/news/local/146939#sthash.MNlRVadA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: