Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Στην Ελλάδα της κρίσης παίζονται δισεκατομμύρια στον παράνομο τζόγο


Σε μια χώρα που βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής της ιστορίας, έχοντας λάβει βοήθεια ύψους περίπου 300 δις ευρώ για να γλυτώσει την χρεοκοπία και να σταθεί στα δύο της πόδια, μέσα σε μία μόλις χρονιά, το 2013, είδε τον τζίρο στην παράνομη αγορά των τυχερών παιχνιδιών να ανέρχεται στα περίπου 6 δις ευρώ.Παράλληλα, στις νόμιμες επιχειρήσεις του κλάδου, τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά κατά την ίδια περίοδο, με αποτέλεσμα βεβαίως το κράτος, και στη μία περίπτωση και στην άλλη, να χάσει εκατομμύρια από φόρους.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων ο  Ευγένιος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Σύμφωνα με αυτά, ετούτη τη στιγμή υπάρχουν και λειτουργούν παράνομα σε όλη την επικράτεια περίπου 60.000 -100.000 παιχνιδομηχανές.

Στο «παιχνίδι» αυτό αναμένεται να μπει από φέτος ο ΟΠΑΠ, και ο κ. Γιαννακόπουλος εκτιμά πως ο κόσμος που έχει ροπή προς τα τυχερά παιχνίδια θα προτιμήσει τουλάχιστον την νόμιμη επιχείρηση, και θα γυρίσει την πλάτη του στα παράνομα μαγαζιά.

Το πιο ανησυχητικό όμως απ’ όλα, πρόσθεσε, είναι ότι από τις υπάρχουσες μελέτες προκύπτει ότι τα χρήματα που «παίζονται» παράνομα από τους παίκτες, κυρίως μέσω των παιχνιδομηχανών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχουν «ένα συγκεκριμένο προφίλ», που αντανακλάται σε εκείνο ενός ανθρώπου συνήθως χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου, χαμηλής μόρφωσης και εθισμένου στον τζόγο.

«Είναι φανερό ότι έχεις να κάνεις με ένα σοβαρό προβληματικό μέρος», είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.politis.showbiz.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: