Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Και Κύπριος εμπλέκεται σε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Μεγάλο αριθμό αρχείων με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε πως χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας κατείχαν οπτικοακουστικό υλικό το οποίο προσφερόταν για διαμοιρασμό.


Οι διακινητές του υλικού χρησιμοποιούσαν 199 διαφορετικές ΙΡ διευθύνσεις.


Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή πέντε χρηστών του διαδικτύου. Ειδικότερα:

Πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία Κύπριου υπηκόου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι.

Επίσης, κατ’ οίκον έρευνες διεξήχθησαν σε περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα
σε οικία 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής,
σε οικία 37χρονου στον Κορυδαλλό, όπου δεν βρέθηκε τίποτα σχετικό με την υπόθεση και διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων,
σε οικία 39χρονου στο Χολαργό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb stick) και
σε οικία 43χρονου στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.
Ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 60χρονου άνδρα προχώρησαν τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Φιλιππιάδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, πέραν από το παραπάνω αδίκημα, περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της αντίστασης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβασης διατάξεων της νομοθεσίας περί όπλων, διακεκριμένης φθοράς, παράνομης βίας, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: