Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες λεμονάτες


Υλικά
πατάτες: 1 κιλό
μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
μαϊντανός ψιλοκομμένος: 2 κουταλιές της σούπας ...


αλεύρι ή κορν φλάουρ: 1 κουταλιά της σούπας
λεμόνια, ο χυμός: 3
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή: icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: