Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Μέτρα του Δήμου Πάφου για την αντιμετώπιση της οχληρίας στο λιμανάκι


Η Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Πάφου αποφάσισε, σε σημερινή της συνεδρίαση, να πραγματοποιεί μεικτές περιπολίες της τροχονομίας μαζί με περίπολα της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να σταματήσει την οχληρία που δημιουργείται από μικρά σκάφη που χρησιμοποιούνται για την αλιεία τόνου.
Την περίοδο αυτή αλιευτικά σκάφη ελλιμενίζονται στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, δίπλα από το χώρο του κάστρου. Τα πληρώματα - κυρίως αλλοδαποί - οι οποίοι διαμένουν μέσα στα αλιευτικά  προκαλούν οχληρία και η εικόνα που δημιουργείται από την ακαταστασία δεν συνάδει με  την καρδιά της τουριστικής περιοχής της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή κατέστησε σαφές πως δεν θα ανεχτεί οχληρία και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την εικόνα που πρέπει να υπάρχει στο χώρο του κάστρου.
Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως “έχουμε μπει στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί φέτος δίνουμε εξετάσεις”.
Όλοι μας συνέχισε, “πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση και να κάνουμε και προσωπικές προσπάθειες τη στιγμή που η τουριστική βιομηχανία είναι αυτή που κρατά την οικονομία μας και είναι σε αυτή που στηριζόμαστε για να μπορέσουμε να πετύχουμε ανάκαμψη”.
Ο κ. Βέργας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που βλέπομε σήμερα, σημειώνοντας πως η διαχειριστική επιτροπή του Δήμου Πάφου σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τις μεικτές περιπολίες της τροχονομίας μαζί με περίπολα της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να κόβονται εξώδικα σε αυτούς που συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται και να δίνουν απαράδεκτες εικόνες της πόλης.
Ανέφερε ακόμη πως η οπτική και πρακτική ρύπανση της περιοχής του θαλάσσιου χώρου στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου προκαλείται από μεγάλα ψαροκάικα, ειδικά αυτή την περίοδο.
“Εμείς στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή και δεν θα επιτρέψουμε να ακούσουμε παράπονα για τα εξώδικα που θα δοθούν μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου,” πρόσθεσε.

http://www.sigmalive.com/news/local/147797#sthash.ZXSTx4q3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: