Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Στην 8η θέση η εθνική Κύπρου στην Ευρώπη στο Γκολφ


Η εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου στο Γκολφ κατεταγει 8η στον Ευρωπαϊκό αγώνα που διεξήχθη στην πόλη Πραβετς της Βουλγαρίας.
Η εθνική ομάδα την οποία αποτελούσαν οι αθλητές Κρίστοφερ και Γιώργος Καλπάκας, Νικόλας Πιτυρή και Αλέξανδρος Τοουλή ηττήθηκε στους δυο τελευταίους αγώνες από την διοργανώτρια Βουλγαρία αλλά και από το Λιχτενστάιν. Και στους δυο τελευταίους αγώνες οι Κύπριοι αθλητές έχασαν  με 2-1 κάτι που  στέρησε την δυνατότητα στην εθνική ομάδα  να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση στην γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού τουρνουά.  Στον τελευταίο αγώνα οι αθλητές Νικόλας Πιττυρης και Αλεξ Καλπακας έχασαν με μικρή διαφορά από τους προσωπικούς τους αντιπάλους ενώ ο Κρις Καλπακας παίζοντας εξαιρετικά κατάφερε να κερδίσει με δυο τρύπες διαφορά. \
Οι παίκτες της εθνικής φάνηκαν άτυχοι αφού έχασαν στις λεπτομέρειες και τον προηγούμενο αγώνα εναντίον της διοργανώτριας Βουλγαρίας που θα τους έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην γενική κατάταξη. Παρόλα αυτά ο  γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Νίκος Ρωσσίδης που συνοδευσε την  Κυπριακή  αποστολή εξέφρασε υπερηφάνεια για όλα τα μέλη της αποστολής σημειώνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες και κάποιους τραυματισμούς που υπήρξαν η εθνική ομάδα τα πήγε περίφημα.   Ήταν όπως ανέφερε ο κ. Ρωσσιδης η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της εθνικής ομάδας σε αγώνα αυτού του επιπέδου με ομάδες που διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και παράδοση στο γκολφ.
 Δεν υπάρχει απογοήτευση αλλά μόνο αποφασιστικότητα και θέληση, σημείωσε,  ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ για περισσότερη προσπάθεια με στόχο το Κυπριακό Γκολφ να ανεβεί ακόμη περισσότερο στην συνείδηση των Κυπρίων αλλά και να ανεβεί ακόμη περισσότερα σκαλοπάτια στην Ευρωπαϊκή και διεθνή κατάταξη.  Όλα τα μέλη της αποστολής έχουν κερδίσει σημαντικές εμπειρίες κατέληξε ο Νίκος Ρωσιδης και όλοι έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι στον επόμενο αγώνα.



Στην φωτογραφία από τα αριστερά προς τα δεξιά  Αλέξανδρος Τοουλή  (Secret Valley), Γεώργιος Καλπακας  (Secret Valley), Νίκος Ρωσσιδης (Γενικός Γραμματέας Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ), Νικόλας Πιτηρης (Aphrodite Hills) και Κρις Καλπακας  (Secret Valley).