Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Όλα τα νεότερα για το θανατηφόρο στη Λευκωσία

Τραγική κατάληξη είχε ζεύγος από τη Ρουμανία που ζούσε στη Λευκωσία. Ο άντρας 35 ετών και η γυναίκα 26 ετών σκοτώθηκαν σε νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην είσοδο της Λευκωσίας, ενώ επέστρεφαν στην πρωτεύουσα από παραθαλάσσια περιοχή όπου είχαν διανυχτερεύσει.

Δυστυχώς και αυτήν την φορά όπως δείχνουν οι προκαταρτικές εξετάσεις της Τροχαίας η πρώτη αιτία για το τροχαίο ήταν η υπερβολική ταχύτητα. Οι δυο επιβαίνοντες φαίνεται να φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους, ενώ εάν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ θα διαφανεί από τις επιστημονικές εξετάσεις.
Ενημερωθήκαν για το τραγικό τους τέλος οι συγγενείς τους στην Κύπρο.  Αφήνουν πίσω τους δυο ανήλικα παιδιά. Βρέφος και 8 ετών.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου, Φίλιππος Παπαηλία, ο 35χρονος ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του από τη Ρουμανία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας λίγο μετά τον κυκλικό κόμβο του ΓΣΠ, -εκ πρώτης όψεως – φαίνεται ότι λόγω υπερβολικής ταχύτητας απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να πέσει σε αυλάκι στα αριστερά, να συρθεί και εν συνεχεία να κτυπήσει σε τσιμεντένια κωλώνα και να ακινητοποιηθεί. Από την βίαιη σύγκρουση εγκλωβίστηκε τόσο ο οδηγός, όσο και η 26χρονη σύζυγος του από τη Ρουμανία.
Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός δυστυχώς διαπίστωσε τον θάνατο και των δυο.

Ο κύριος Παπαηλία κάνει έκκληση για άλλη μία φορά προς όλους του οδηγούς όπως οδηγούν σύμφωνα με το επιτρεπτό όριο ταχύτητας σε κάθε δρόμο.
Λόγω του τροχαίου τμήμα του αυτοκινητόδρομου είχε κλείσει. Με νέα ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει «αναφορικά με προηγούμενη μας ανακοίνωση για οδική τροχαία σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού, παρά το Στάδιο ΓΣΠ στην περιοχή Στροβόλου, ο αυτοκινητόδρομος έχει πλέον ανοίξει και η οδική κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά».
Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς το κοινό, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το περιστατικό ή  να επικοινωνήσει με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ή στο 1460 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.