Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Τελικά δεν αναχώρησαν οι Κύπριοι πυροσβέστες για Ελλάδα

Δεν αναχωρούν τελικά για την Ελλάδα οι Κύπριοι πυροσβέστες που θα μετέβαιναν στα πύρινα μέτωπα στην Ανατολική Αττική,
μετά από επιβεβαίωση των ελληνικών αρχών, ότι πλέον δεν προκύπτει μια τέτοια ανάγκη, καθώς τα περισσότερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο.
 
Στην Κύπρο κατέφθασε νωρίς το πρωί, ακόμα ένα C-130 από την Ελλάδα, το οποίο αναμενόταν ότι θα μετέφερε τα 60 μέλη Πυροσβεστικής, Πολιτικής Άμυνας και Τμήματος Δασών στα μέτωπα της φωτιάς στην Ελλάδα.
 
Τα δεδομένα από το πρωί έδειχναν μια ασαφή εικόνα σε σχέση με το κατά πόσο θα γινόταν η μεταφορά, παρά την κάθοδο του C-130.  
 
Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση σήμερα όσον αφορά τη μεγάλη πυρκαγιά της Α. Αττικής, καθώς οι πυροσβέστες, μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.
 
Μηχανική βλάβη καθήλωσε το C-130 που ήρθε στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης 
 
Η αναχώρηση των 60 μελών αναμενόταν να γίνει το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο μια μηχανική βλάβη που παρατηρήθηκε στο C-130 που έστειλαν χθες οι ελληνικές αρχές, δεν επέτρεψε την απογείωση τελικά.
 
Το πρόβλημα στο C-130 εντοπίστηκε άμεσα από τους διαδικαστικούς ελέγχους και οι αρμόδιοι μετά από δυο ανεπιτυχείς δοκιμές για απογείωση, αποφάσισαν να μην ρισκάρουν οτιδήποτε και για το λόγο αυτό δεν έγινε και η απογείωση του.