Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πυροβόλησε προξενείο και αυτοκτόνησε


Άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου που στεγάζει το κινεζικό προξενείο στο Λος Άντζελες χθες το πρωί και μετά αυτοκτόνησε στο αυτοκίνητό του, κοντά στο κτίριο, είπε η αστυνομία.
 
Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί από το συμβάν, που έγινε στις 6:00 π.μ. περίπου τοπικής ώρας (4:00 μ.μ. ώρα Κύπρου) προτού ανοίξει το προξενείο, είπε ο αστυνομικός Μάικλ Λόπεζ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες.
 
"Αρκετές σφαίρες κτύπησαν την κινεζική πρεσβεία", είπε, ενώ ο δράστης βρέθηκε νεκρός αφού έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.
 
Σε σύντομη δήλωσή του, το προξενείο εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια του κτιρίου και των διπλωματών που εργάζονται σ` αυτό.
 
Η Κίνα επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλύψουν τί ακριβώς έγινε, έγραφε η δήλωση.
 
Οι Αρχές δεν ταυτοποίησαν άμεσα τον ένοπλο και έχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το συμβάν. Ο Λόπεζ είπε ότι η αστυνομία συνήθως δεν δημιοσιοποιεί πληροφορίες που αφορούν αυτοκτονίες. Το 2011, σε παρόμοιο επεισόδιο, ένας Αμερικανός υπήκοος κινεζικής καταγωγής είχε συλληφθεί αφού άνοιξε πυρ εναντίον του ίδιου κτιρίου με πιστόλι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο επεισόδιο αυτό.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΚΥΠΕ