Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.
Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται την Παρασκευή και το Σάββατο να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ