Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Δεν αποκλείονται βροχές μέχρι την Κυριακή στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό μέχρι την Κυριακή.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της πρωινής χαµηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής οµίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να τραπούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί, και το απόγευµα στο εσωτερικό βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια το απόγευµα, παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα νότια και στα δυτικά παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί ασθενείς 2 µε 3 Μποφόρ, µε τη θάλασσα να καθίσταται σύντοµα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 15 στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος παρόλο που από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται την Παρασκευή και το Σάββατο να δώσουν µεµονωµένη βροχή, στα ορεινά.
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο.