Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.
Σταδιακά όµως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βορειοδυτικά παράλια. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει χαλάζι. 

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα νότια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, το απόγευµα. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νεφώση ή και οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.