Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ληστεία στην ΣΚΤ της Πάφου

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγει η Αστυνομία, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό των θρασύτατων ένοπλων δραστών που εισήλθαν σε υποκατάστημα της ΣΠΕ Γεροσκήπου και Ανατολικής Πάφου στην Τίμη, στις 08:30 το πρωί.

Με κλεμμένο όχημα, που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης παρά το Αεροδρόμιο Πάφου, διέφυγαν οι δράστες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.
Ο κ. Ιωάννου, σε δηλώσεις του στη σκηνή της ληστείας, ανέφερε πως οι εξετάσεις συνεχίζονται ενώ στο μέρος αναμένονται μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών Αρχηγείου Αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις και λήψη αποτυπωμάτων.
Ακολούθως, είπε, θα γίνει αξιοποίηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που διαθέτει η Τράπεζα καθώς και καταμέτρηση των χρημάτων που κλάπηκαν. 
Πληροφορίες φέρουν τους δύο δράστες να παραβίασαν την είσοδο της τράπεζας που διέθετε σύστημα ασφαλείας.
Οι δράστες, φορώντας κουκούλες, φέρεται να παραβίασαν την είσοδο της τράπεζας, εισήλθαν εντός του κτιρίου και κρατώντας ο ένας κοντόκαννο κυνηγετικό, και ο δεύτερος στρατιωτικό τυφέκιο G3 υπό την απειλή των όπλων απέσπασαν χρηματικό ποσό που ακόμη δεν υπολογίστηκε και εγκατέλειψαν τη σκηνή με αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, καφέ χρώματος, με αριθμούς εγγραφής LAR046.
Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, πρέπει να είναι νεαρά πρόσωπα, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για ξένους αφού μιλούσαν σπαστά ελληνικά. 
Η σκηνή είναι αποκλεισμένη ενώ η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων από τους υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.