Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Ζέστη και σήμερα στην Κύπρο

Στα ύψη παραμένει σήμερα ο υδράργυρος, ο οποίος στο εσωτερικό θα αγγίξει τους 39 βαθμούς κελσίου.
Ωστόσο οι περισσότεροι δεν ανησυχούν από τις σημερινές ψηλές θερμοκρασίες καθώς είναι περίοδος αδειών και παραθερίζουν είτε σε παραθαλάσσιο είτε σε κάποιο ορεινό θέρετρο. Πάντως σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη ενώ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος.


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη ενώ στα προσήνεμα παράλια θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.