Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πτώση πατέρα και γιου από Jet Ski

Παραλίγο τραγωδία στη Λεμεσό, όταν πατέρας και γιος τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από πτώση από Jet Ski.

Όπως αναφέρει ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όλα συνέβησαν χθες στην περιοχή Αγίου Τύχωνα.
Πατέρας και υιός τραυματίστηκαν μεταξύ τους, μετά από πτώση που είχαν από Jet Ski που είχαν ενοικιάσει.
Αυτούσια η ανακοίνωση του Επαρχιακού Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού:
«Σοβαρό περιστατικό τραυματισμού μετα από πτώση με Jet Ski ενοικιασεως σημειώθηκε χθες, 9/8/2017, η ώρα 16:30 στην περιοχή Αγ. Τυχωνα.
Πατέρας και υιός, Γάλλοι τουριστες που διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής, πέφτοντας από το σκάφος που ενοικίασαν, συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα σκίσιμο της κεφαλής του πατέρα, ενώ ο 15χρονος υιός τραυματίστηκε πιο σοβαρά, με αιμορραγικό τραύμα στο πιγούνι, εξάρθρωση της Γνάθου, με έντονο πόνο στον αυχένα σε κατάσταση διάσεισης.


Οι Ναυαγοσωστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και παρείχαν τις πρώτες βοηθειες (ακινητοποίηση αυχενική μοίρας, τοποθέτηση αυχενικού κολάρου, περιποίηση της πληγής και στη συνέχεια έγινε χορήγηση νοσοκομειακού οξυγόνου) και ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο κατέφθασε στη σκηνή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και από εκεί ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομειο όπου παραμένει μεχρι στιγμής.
Επίσης, την Κυριακή 6/8/2017, οι Ναυαγοσωστες της περιοχής μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχωστου ( ΛΕΜ 10) διέσωσαν 45χρονο Άραβα από βέβαιο πνιγμό, που καλούσε σε βοήθεια ανάμεσα σε πλήθος λουομένων.
Για καλη του τύχη, ήταν πριν τις 6μ.μ., καθώς με ευκολία, εν απουσία των ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ, το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διπλό ή ακόμα και τριπλό πνιγμό με άνεση, εάν οι Ναυαγοσωστες δεν βρίσκονταν εκεί και επιχειρούσαν λουόμενοι να κάνουν τη διάσωση».