Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Απόπειρα φόνου στην Λευκωσία. Δύο αδέρφια στο νοσοκομείο


Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία μετά το περιστατικό που σημειώθηκε γύρω στις 06:00 το πρωί της Κυριακής στην Έγκωμη. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία Ελληνοκύπριος φέρεται, μετά από συμπλοκή, να πυροβόλισε στο κεφάλι δύο πρόσωπα από τη Συρία έξω από κλαμπ. 
 
 
Το δεύτερο πρόσωπο, ο οποίος είναι αδελφός του τραυματία, μετέβη αργότερα στο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία. 
 
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από της οποίες συνέβη το περιστατικό. 
 
Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο ενώ αναμένεται να ελεγχθεί και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. 


Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία γύρω στις 6 το πρωί, από πληροφορία που δόθηκε ότι έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη ρίφθηκαν πυροβολισμοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, Ελληνοκύπριος, μετά από καυγά φέρεται να έστρεψε το όπλο του εναντίον αλλοδαπού και να τον τραυμάτισε στο κεφάλι.
Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη. Λίγη ώρα αργότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και δεύτερο πρόσωπο εμφανίστηκε τραυματισμένο στο Νοσοκομείο, αναφέροντας ότι επίσης δέχτηκε πυροβολισμό από τον Ελληνοκύπριο.
Πρόκειται για δύο πρόσωπα από τη Συρία. Ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ενώ ο δεύτερος φέρει ελαφρύ τραύμα.
Οι δυο τραυματίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι αδέλφια.
Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, όπου διεξάγουν έρευνες, ενώ γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, που είναι πρόσωπο γνωστό στις αρχές.