Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

LimassolSwimMeet 2019 και KayakNightSprintRegatta 2019




Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού παρουσιάζουν τις δύο διεθνείς διοργανώσεις του Νοέμβρη που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και προώθηση του Ναυταθλητισμού στην Κύπρο. Αποκορύφωμα των διοργανώσεων η συμμετοχή τριών Ολυμπιονικών και κορυφαίων ονομάτων του υγρού στίβου!


Λεμεσός, Κύπρος, 8 Νοεμβρίου 2019 –Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) και Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού (ΝΟΛ) για τις διεθνείς διοργανώσεις LimassolSwimMeet 2019 και KayakNightSprintRegatta 2019. Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Tsanotel, στην παρουσία του δημάρχου Γερμασόγειας κ. Κυριάκου Ξυδιά, του κ. Ανδρέα Μυλωνά, μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ, του κ. Απόστολου Ψαρά, Αντιπροέδρου  της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού και του προέδρου του Δ.Σ. του ΝΟΛ κ. Νίκου Χαραλαμπίδη.
Εκ μέρους του ΝΟΛ, ο Πρόεδρος, Νίκος Χαραλαμπίδης τόνισε τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων τόσο για τον Ναυταθλητισμό στην Κύπρο όσο και για τους ίδιους τους νεαρούς αθλητές που χρειάζονται κίνητρο για να συνεχίσουν δυναμικά το ταξίδι τους στον αθλητισμό! Ο κ. Χαραλαμπίδης έκανε επίσης αναφορά στα μεγάλα ονόματα που θα φιλοξενηθούν σε αυτές τις δύο διοργανώσεις. Για το LimassolSwimMeetανάφερε ότι «Φέτος, εν μέσω της Ολυμπιακής προετοιμασίας των μεγάλων αστέρων, αλλά και των νέων δεδομένων που εκτυλίσσονται ανά το Παγκόσμιο κολυμβητικό στερέωμα, θα έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας την Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Θεοδώρα Δράκου του Παναθηναϊκού, και τον Κολλιόπουλο Φώτιο του Εθνικού Πειραιώς.» Για το Κayak Night Sprint Regatta, που είναι μία πρωτοπόρα διοργάνωση με 100μ βραδινά sprints στη Μαρίνα Λεμεσού και τελείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Κανο-Καγιάκ (ICF) o πρόεδρος του ΝΟΛ σημείωσε ότι “αναμένουμε στην Κύπρο πέραν των 80 αθλητών/συνοδών, από 8 και πλέον χώρες, ενώ τεράστια επιτυχία θεωρείται η παρουσία και συμμετοχή τριών Ολυμπιονικών. Ο Πρεσβευτής της διοργάνωσης του 1ου Kayak Night Sprint Regatta είναι ο τρεις φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, Zoltan Kammerer, ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόσκληση και τον τιμητικό τίτλο του Πρεσβευτή της διοργάνωσης. “   
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, ΚυριάκοςΞυδιάς σημείωσε την αξία των συνεργασιών μεταξύ ΝΟΛ και Δήμου Γερμασόγειας. Ο κ. Ξυδιάς εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του για τη μέχρι τώρα συνεργασία με τον όμιλο της πόλης μας καθώς και την προθυμία του Δήμου να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις του ΝΟΛ εμπλουτίζοντας την αθλητική ζωή και δρώμενα της πόλης.
Εκ μέρους της Επιτροπής Νεολαίας και αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, ο κ. Απόστολος Ψαράς, εξέφρασε την ικανοποίηση του Δήμου Λεμεσού για τη συνεχή συνεργασία μεταξύ ΝΟΛ και Δήμου «Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε ως Δήμος τον ΝΟΛ να υποστηρίζει το θεσμό των Λεμεσίων με τις εκδηλώσεις του ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, αναβαθμίζεται και φέτος φτάνει αισίως τα 20 χρόνια ζωής και παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Παράλληλα χαιρόμαστε ακόμα περισσότερο που την τελευταία 10 περίπου ο ΝΟΛ χρόνο με τον χρόνο καθιερώνει καινούργιες ημερίδες στον τόπο μας κάνοντας τον ίδιο αλλά και την πόλη μας  διεθνώς γνωστή, φιλοξενώντας αθλητές παγκόσμιας κλάσης και εμβέλειας στην πόλη μας.»
Με τη σειρά του ο κ. Ανδρέας Μυλωνάς, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τις δύο αθλητικές αποστολές, Κολύμβησης και Καγιάκ, καθώς επίσης σημείωσε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων «Τόσο στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και στον τομέα του Αθλητικού Τουρισμού». «Οι 130 κολυμβητές από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και οι 100 αθλητές καγιάκ από έξι χώρες (Κύπρο, Ισραήλ, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Αυστρία) που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουν ποιότητα στους αγώνες. Καλωσορίζω στην Κύπρο τις αποστολές των ξένων χωρών και τους εύχομαι ευχάριστη διαμονή στο φιλόξενο νησί μας.» Οι δύο διοργανώσεις εντάσσονται στους εορτασμούς για τα 50χρονα του ΚΟΑ. «Στον Οργανισμό αξιολογήσαμε όλα τα δεδομένα και με στόχο να γίνει όσο το δυνατό άρτια η διοργάνωση, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στην όλη προσπάθεια.»
Ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού ευχαριστεί θερμά τους Δήμους Λεμεσού και Γερμασόγειας καθώς και όλους τους χορηγούς και επίσημους υποστηρικτές των δύο διοργανώσεων που με την πολύτιμη συμβολή τους φέρουν σε πέρας διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας!
Τους Χρυσούς χορηγούς Limassol Marina και ξενοδοχείο TSANOTEL.
Τονασημένιοχορηγό Scaffolding Solutions.
ΤουςΧάλκινουςΧορηγούς Medochemie, Sponser, Dimco και Famous Sports.
Τους επίσημους υποστηρικτές: Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Λεμέσια και Διάσωση ζωής.
Τους χορηγούς επικοινωνίας Goal Κύπρου και Active Radio.