Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε την 36χρονη στη Λεμεσό

 

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται γύρω από το άγριο φονικό με θύμα της 36χρονη μητέρα Iryna Hurskaya, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της την περασμένη Κυριακή, μετά και τη σύλληψη του 29χρονο καταζητούμενου, ο οποίος ήταν και ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λεύτερη Κυριάκου, ο 29χρονος εντοπίστηκε μετά από πληροφορία πολίτη, ο οποίος τον είδε στην περιοχή του Άγιου Τύχωνα. Όταν τα μέλη έφθασαν στο σημείο, ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή, ωστόσο καταδιώχθηκε και έγινε κατορθωτή η σύλληψη του στην περιοχή Αμαθούντας. Σημειώνεται πως τις προηγούμενες μέρες, ενώπιον των Αρχών υπήρχαν πληροφορίες πως ο καταζητούμενος βρισκόταν στη Λεμεσό. 

Ο 29χρονος, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ για ανάκριση, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι ήταν το άτομο που διέπραξε το φόνο της 36χρονης, ενώ ενέπλεξε και δεύτερο πρόσωπο. Πρόκειται για 24χρονο ομοεθνή του, ο οποίος επίσης φόρεσε χειροπέδες, ενώ εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για φόνο, διάρρηξης και ληστείας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ισχυρισμός και των δύο είναι πως το κίνητρο ήταν η ληστεία, ενώ ο 24χρονος ανέφερε πως περίμενε τον 29χρονο στο ισόγειο.

Από την πλευρά του ο 29χρονος, περιέγραψε τον τρόπο που δολοφόνησε την άτυχη 36χρονη, αναφέροντας πως πέτυχε είσοδο από πλαϊνό παράθυρο. Σημειώνεται πως η Αστυνομία είχε αναφέρει πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης, ενώ ο 29χρονος είχε πρόσβαση στην οικία, όπου μετέβαινε για να προσέχει τα παιδιά της 36χρονης, με την οποία στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό.

Σε σχέση με το φονικό, ο 29χρονος παραδέχθηκε πως χτύπησε το θύμα στο κεφάλι και το πρόσωπο, ισχυριζόμενος πως έφερε αντίσταση και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει, ενώ ομολόγησε πως την στραγγάλισε και την σκότωσε.  

Ακολούθως σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, έκλεψε από το θύμα διάφορα χρυσαφικά και διάφορα άλλα αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως στη Λευκωσία, όπου κρυβόταν κάποιες μέρες, είχε μεταβεί προκειμένου να πωλήσει τα κλοπιμαία.

Και οι δύο ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Υπενθυμίζεται πως η 36χρονη εντοπίστηκε γυμνή στο έδαφος του υπνοδωματίου της από τον δεκαπεντάχρονο γιο της και φίλη της, η οποία είχε μεταβεί στην οικία της να την ψάξει, καθώς δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις της.

Από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησαν Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος της 36χρονης επήλθε από ασφυξία, συνεπεία στραγγαλισμού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως το θύμα έφερε κακώσεις στο κεφάλι αλλά και στην τραχηλική χώρα.


http://www.reporter.com.cy/police/article/735663/paradechthike-ti-dolofonia-o-29chronos-katonomase-kai-synelifthi-deftero-prosopo

Δεν υπάρχουν σχόλια: