Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ

 

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς τους δημότες και ιδιαίτερα προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ο Δήμος Πάφου προχώρησε στην έναρξη μιας ακόμη «κοινωνικής» διαδρομής του ηλεκτρικού λεωφορείου προς και από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Και η νέα διαδρομή θα προσφέρεται δωρεάν στο κοινό, σε συνδυασμό με τις «πράσινες» διαδρομές που ήδη εκτελεί το ηλεκτρικό λεωφορείο.
Η διαδρομή προς το Νοσοκομείο ξεκινά στις 8.30 π.μ., από τον χώρο στάθμευσης των Οθωμανικών Λουτρών – Χαμάμ και θα διεξάγεται τρείς φορές την μέρα, Δευτέρα με Παρασκευή ως ακολούθως:
8.30 π.μ. Αναχώρηση από Οθωμανικά Λουτρά
9.00 π.μ. Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
10.45 π.μ. Αναχώρηση από Οθωμανικά Λουτρά
11.15 π.μ. Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
12.30 μ.μ. Αναχώρηση από Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Οι ΄πράσινες’ κυκλικές διαδρομές στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης και στην Κάτω Πάφο εξακολουθούν να διεξάγονται κανονικά.
Ο κύκλος των διάδρομων στο εμπορικό κέντρο ξεκινά στις 9.30 π.μ και ολοκληρώνεται στις 12.00, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Η κάθε διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. Το κοινό μπορεί να επιβιβάζεται και να αποβιβάζεται από το λεωφορείο στις ακόλουθες στάσεις:
Στάση 1: Πολυχώρος “Aττικόν”
Στάση 2: Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου
Στάση 3: Πλατεία Μάρκου Δράκου
Στάση 4: Πλατεία Διοικητηρίου
Ο κύκλος των διαδρομών στην Κάτω Πάφο διαρκεί 20 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. Οι διαδρομές ξεκινούν στις 16.30 και ολοκληρώνονται στις 19.00, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Οι στάσεις όπου επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι επιβάτες είναι:
Στάση 1: Παναγία Χρυσοπολίτισσα
Στάση 2: Εκκλησάκι Αγίου Αντωνίου
Στάση 3: Δημοτικά Μπάνια
Στάση 4: Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου (μπροστά από ταβέρνα "Χοντρός")
Το όχημα είναι συνολικής χωρητικότητας 20 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για το πρώτο στην Κύπρο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο και η λειτουργία του από τον Δήμο Πάφου στέλνει το ηχηρό μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος με την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης.
Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια: