Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Απάτη σε όλο της το μεγαλείο

 

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, διερευνά υπόθεση απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.


Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από γυναίκα κάτοικο Λεμεσού, η τελευταία τον Απρίλιο του 2020, έλαβε διάφορα ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως οικονομικός διευθυντής και την έπεισε να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα (Bitcoin), σε διάφορα ηλεκτρονικά ταμεία.

Η παραπονούμενη τον Μάιο του 2020, απέστειλε μέσω του τραπεζικού της λογαριασμού σε συγκεκριμένο λογαριασμό που της υποδείχθηκε το χρηματικό ποσό των €15,000 και τα χρήματά της μετατράπηκαν σε Bitcoin.

Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιου του 2020, η παραπονούμενη απέστειλε ακόμη €5,440 τα οποία μετατράπηκαν σε Bitcoin. Το άγνωστο πρόσωπο καθοδήγησε την παραπονούμενη και απέστειλε τα Bitcoin της σε άλλη ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της διαδρομής των κρυπτονομισμάτων της.

Η παραπονούμενη προσπάθησε αρκετές φορές να αποκτήσει τον έλεγχο στο ηλεκτρονικό της πορτοφόλι, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, διαπιστώνοντας, ότι είχε πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: