Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Δείτε τι προτείνει ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Κύπρο

 

Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, οι οποίες θα δείξουν κατά πόσο έχει περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα ή εάν η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, με το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση να απευθύνουν δραματική έκκληση προς τον κόσμο για να λαμβάνει τα μέτρα του.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως «εάν δεν προσέξουμε, φαίνεται πως θα είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, πιο σοβαρό από το πρώτο, το οποίο δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε».

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως με τέτοιους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, δεν θα μπορούν να ελεγχθούν όλες οι επαφές των ασθενών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανεξέλεγκτη διασπορά, υποδεικνύοντας πως δόθηκαν οδηγίες για αύξηση των μελών της ομάδας ιχνηλάτησης.   

 

Κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με την επιδημιολογική ομάδα, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως θα προτείνει περιορισμό στην κυκλοφορία μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα, όπως επίσης και τοπικά μίνι lockdown, εάν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, ανέφερε πως στο τραπέζι βρίσκεται και η επαναφορά του μέτρου που αφορά τις ευάλωτες ομάδες και τις υπεραγορές. Δηλαδή, όπως είπε, γίνονται σκέψεις ώστε να ρυθμιστεί το πρωινό ωράριο των υπεραγορών, ώστε κατά το δεδομένο χρόνο να μπορούν να μεταβούν για ψώνια μόνο οι ευάλωτες ομάδες.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης, ανέφερε πως «ίσως θα πρέπει να κλείνουν και μαγαζιά μετά από μια συγκεκριμένα ώρα ή να κλείσουν για μια εβδομάδα».



http://www.reporter.com.cy/local-news/article/735361/-tha-proteino-periorismoys-stin-kykloforia-isos-chreiastoyn-kai-topika-mini-lockdown

Δεν υπάρχουν σχόλια: