Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

"Σε πολύ καλά επίπεδα η πληρότητα στα κέντρα αναψυχής το τριήμερο του Κατακλυσμού"

Στο 75%- 80% κυμάνθηκαν οι πληρότητες στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια, το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με την ΟΣΙΚΑ.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Συνδέσμων Κέντρων Αναψυχής ( ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε πως "την τιμητική τους" είχαν οι παράλιες πόλεις καθώς και τα ορεινά θέρετρα. Λιγότερη επισκεψιμότητα παρουσίασαν τα κέντρα αναψυχής στην Λευκωσία.
Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως ο καιρός δεν ήταν βοηθητικός, ωστόσο οι επισκέπτες εξυπηρετήθηκαν πλήρως.
Εξέφρασε την άποψη πως το τριήμερο αποτελεί μια καλή αρχή για τον Ιούνιο, αλλά και για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Ο κ. Θρασυβούλου ευχήθηκε αυτές οι πληρότητες να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Προβλήματα σε εξεύρεση προσωπικού
------
Ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της επισιτιστικής βιομηχανίας με την εξεύρεση προσωπικού. Ήδη είπε, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας στον οποίον η Ομοσπονδία εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με το εργατικό δυναμικό.
Το θέμα που προέχει, συνέχισε, είναι με τους φοιτητές αλλά και με τους αιτητές πολιτικού ασύλου. Για το θέμα των αιτητών εξήγησε ότι υπάρχουν αιτητές στους οποίους έχουν δοθεί άδειες εργασίας στην Κύπρο, από το 2019 την περίοδο της πανδημίας.
Σήμερα όπως φαίνεται, είπε, κάποιοι εξ αυτών απορρίπτουν τις αιτήσεις τους, και μπαίνουν οι επιχειρηματίες στην διαδικασία εκπαίδευσης νέων αιτητών πολιτικού ασύλου. Είπε ότι οποιοδήποτε επάγγελμα στον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας, χρειάζεται εξειδίκευση για ένα με ενάμιση χρόνο περίπου.
Πρόσθεσε πως η αλλαγή των υπαλλήλων αποτελεί κακή εξέλιξη και για την οικονομία, αλλά και για τις επιχειρήσεις.
Κάλεσε επίσης τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών να εξεύρουν ρύθμιση για τους αιτητές πολιτικού ασύλου που συνεχίζουν να εργάζονται στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι στα ταμεία των κοινωνικών ασφαλίσεων και απασχολούνται και να γίνει παράταση της εργασίας τους για άλλους έξι μήνες , έως την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: