Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Όλα τα νεότερα για το φονικό της Λεμεσού

 

Δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 49χρονου και του 54χρονου, που συνελήφθηκαν ως ύποπτοι για το φόνο του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου και τον τραυματισμό 51χρονου και 43χρονου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από μπυραρία στον Ύψωνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, τα κίνητρα φαίνεται να αποδίδονται σε διαφορές που είχε ένας εκ των υπόπτων με τον 43χρονο, που φέρεται να κτύπησε τον αδελφό του, πριν από περίπου 15 μέρες, μετά από αντιπαράθεση.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ανακριτές ο 43χρονος, χθες βράδυ μετέβη στην μπυραρία με τον 44χρονο και τον 51χρονο και σε κάποια στιγμή είδε τον πρώτο ύποπτο να εισέρχεται μαζί με ένα άλλο πρόσωπο και ακολούθως να βγαίνουν από την μπυραρία.


Ανέφερε ακόμη ότι ένα πρόσωπο τον πλησίασε και του είπε πως κάποιος τον ψάχνει έξω από την μπυραρία και όταν βγήκε έξω, είδε τους δυο υπόπτους να κρατάνε μαχαίρια και πως ο πρώτος του φώναξε ότι θα τον σφάξει.

Ακολούθησε συμπλοκή, ενώ επενέβηκαν ο 44χρονος και ο 51χρονος, οι οποίοι δέχθηκαν μαχαιριές στο λαιμό. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δυο ύποπτοι των καταδίωξαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά πριν εγκαταλείψουν τη σκηνή με το αυτοκίνητο τους.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε πως ο 44χρονος ήταν νεκρός, ενώ ο 51χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δυο ύποπτοι συνελήφθηκαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος και όπως αναφέρθηκε, τοποθετούν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από άλλα πρόσωπα, χωρίς να απαντούν σε άλλες ερωτήσεις.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκαν σήμερα, διέταξε την κράτηση τους για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απόπειρας φόνου, του τραυματισμού, της κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, της μαχαιροφορίας και της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος.


κυπε


φώτο

sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: