Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Γαλλία, η πρώτη Κυπριακή κατασκευή πλωτού κόμβου συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας

 Η Κυπριακή εταιρεία Multimarine Services Ltd ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την κατασκευή του πλωτού κόμβου συλλογής ηλεκτρικής ενέργειας (Floating Electrical Hub) για το έργο EOLMED Offshore Wind Farm Project. Το Floating Electrical Hub (FEH) θα εγκατασταθεί ανοικτά του Port La Nouvelle στην Γαλλία.

 

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγραμμάτων και με πλήρη ασφάλεια, στις εγκαταστάσεις της Multimarine στο λιμάνι Λεμεσού.

 

Το EOLMED Offshore Wind Farm Project αφορά στην κατασκευή και λειτουργία 30 MW πλωτών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, σε απόσταση 15χλμ από την ακτογραμμή Gruissan στην Γαλλία σε βάθος 59μ με 90μ. Η EOLMED αποτελείται από τις εταιρείες κολοσσούς με εξειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) Qair, Total, BW Ideol και MHI Vestas.

 

Το Floating Electrical Hub (FEH) είναι ένας μη προωθούμενος πλωτήρας σε σχήμα σημαδούρας που χρησιμοποιείται ως ηλεκτρικός κόμβος για τη συλλογή της ηλεκτρικής παραγωγής από τις πλωτές υπεράκτιες ανεμογεννήτριες και για την εξαγωγή της στην ακτή.

 

Μία ακόμη επένδυση εκατομμυρίων στην Κύπρο, με σημαντικότερη, την εμπιστοσύνη σε εταιρεία η οποία εδρεύει στην Κύπρο για είκοσι και πλέον χρόνια και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στους τομείς της Ναυτιλίας και της Ενέργειας. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του πιο πάνω έργου, η Multimarine Services Ltd μπαίνει δυναμικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στον τομέα των εξειδικευμένων κατασκευών για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην περιφέρεια της Μεσογείου και όχι μόνο.




Τα έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων (offshore windfarm projects) είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και απασχολούν ήδη τις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, με τα αρμόδια Υπουργεία, να αναμένουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επενδυτές σε ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: