Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Δείτε που απαγορεύεται να γελούν οι γυναίκες

Οι γυναίκες δεν θα πρέπει να χαχανίζουν όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, δήλωσε χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς.


Το κορυφαίο στέλεχος της ισλαμιστικής τουρκικής κυβέρνησης, ανέπτυξε την κοσμοθεωρία του για τα δυο φύλα, σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Προύσσα, με την ευκαιρία της λήξης του ραμαζανιού και του τριήμερου εορτασμού, η οποία είναι είναι η πλέον κεντρική γιορτή των μουσουλμάνων.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αρίντς περιέγραψε το πρότυπο του αγνού άνδρα και της αγνής γυναίκας, λέγοντας ότι και οι δυο πρέπει να έχουν αίσθηση της σεμνότητας και τις τιμής.
“Η αγνότητα είναι πολύ σημαντική είπε. Δεν είναι απλά μια λέξη. Είναι ένα πραγματικό στολίδι τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Η γυναίκα θα έχει αγνότητα. Και ο άνδρας δεν πρέπει να είναι “γυναικάς”, θα πρέπει να τιμά τη δέσμευση με τη σύζυγό του. Και οι δυο να αγαπούν τα παιδιά τους. Η γυναίκα από την πλευρά της θα πρέπει με τη στάση της να προστατεύει την αγνότητά της και όχι να χαχανίζει δημόσια”, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο αναπληρωτής Τούρκος πρωθυπουργός.
Κατέληξε βέβαια με την πικρή διαπίστωση ότι σήμερα οι ηθικές αξίες έχουν εκλείψει και κάλεσε τους παριστάμενους να ανακαλύψουν για μια ακόμα φορά τον ιερό λόγο του Κορανίου.
“Πού είναι τα κορίτσια μας” αναρωτήθηκε ο Τούρκος αξιωματούχος, “που κοκκινίζουν και χαμηλώνουν τα μάτια όταν τα κοιτάξουμε στο πρόσωπο”. Αυτό θα έπρεπε να γίνει το σύμβολο της αγνότητας, πρόσθεσε.
Στη συνέχει απέρριψε ευθύνες στην τηλεόραση που κάνει τους εφήβους “σεξομανείς” και κατηγόρησε αυτούς που καταχρώνται τον νεανικό ενθουσιασμό με δημοσιεύματα στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες.
Παράλληλα ο Μπουλέντ Αρίντς διαμαρτυρήθηκε για την υπερκατανάλωση που διακρίνει την εποχή μας, επικρίνοντας τον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και κινητών τηλεφώνων που έχουν οι πολίτες.
Αυτή η αναφορά τον έκανε να θυμηθεί ότι οι γυναίκες συζητούν στο τηλέφωνο για πράγματα που ο ίδιος τα χαρακτήρισε περιττά, όπως για παράδειγμα, το να ανταλλάσσουν τηλεφωνικά συνταγές και να κουτσομποεύουν τους γνωστούς τους.

Αντιδράσεις
Άμεση πάτνως ήταν η αντίδραση γυναικών από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες διαφωνόντας ευθέως με όσα πρεσβεύει ο Τούρκος αξιωματούχος, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις επτά και μισή το απόγευμα, όπου θα γελάσουν δυνατά και δημόσια, δυο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.
Οι δηλώσεις του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Τουρκίας, Ekmeleddin İhsanoğlu, ο οποίος είναι ο βασικός αντίπαλο του Ερντογάν. Μέσω του “διαβολικού” (όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Ερντογάν) Twitter, o Ekmeleddin İhsanoğlu απάντησε σχολιάζοντας ότι η Τουρκία χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά γελαστές γυναίκες καθώς και τον αντίλαλο χαρούμενων γέλιων του κάθε πολίτη της.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: