Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Κλείνει το ξενοδοχείο Le Meridien και αφήνει 400 άτομα στο δρόμο


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού Le Meridien, η απόφαση του Ρώσου μεγαλομετόχου Roman Nikitin, να βάλει λουκέτο για διάστημα ενάμιση χρόνου στη επιχείρηση, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, Κύπριους και αλλοδαπούς, με χρόνια προϋπηρεσία.

Γερό χαστούκι για 400 εργαζόμενοι στο γνωστό ξενοδοχείο Le Meridien, μετά την απόφαση του Ρώσου μεγαλομετόχου, ο οποίος προτίθεται να προχωρήσει σε κλιμακωτές απολύσεις.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tothemaonline.com, στο ταμείο ανεργίας θα οδηγηθούν 300 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 100 μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα λάβουν τις πρώτες προειδοποιήσεις απόλυσης στις 8 Αυγούστου, ως πλεονάζον πλέον προσωπικό.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου, προτίθεται να καταβάλει στους απολυμένους υπαλλήλους ακριβώς ότι προνοεί η εργασιακή νομοθεσία, δηλαδή 13ο μισθό και τις ημέρες αδειών που τους αναλογούν.
Οι λόγοι της απόφασης, εδράζονται στην απόφαση του Ρώσου επιχειρηματία να προχωρήσει σε πλήρη ανακαίνιση του Le Meridien, η οποία θα διαρκέσει για ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ξενοδοχείο δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος πελάτης θα μπει στο ξενοδοχείο στις 3 Νοεμβρίου του 2014.
Το κλίμα ανάμεσα στο προσωπικό του ξενοδοχείου είναι τεταμένο, καθώς πολλοί εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, με χρόνια προϋπηρεσίας στο Le Meridien, εκφράζουν φόβους ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν αλλού δουλειά, ενώ δεν αναμένουν επαναπρόσληψη, με την επανέναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου.
Εικάζεται ότι τη θέση τους θα πάρουν φθηνότερα εργατικά χέρια, τα οποία δεν θα προϋποθέτουν τεράστιο κόστη για τη διεύθυνση.
http://www.tothemaonline.com/oikonomia/kleinei-gia-enamisi-xrono-sto-le-meridien-sti-lemeso#sthash.RAFOe3Yd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: