Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έρχονται 150 χιλιάδες νέοι τουρίστες φέτος το χειμώνα στην Κύπρο

Περίπου 150 χιλιάδες νέοι τουρίστες θα επισκεφθούν τη Κύπρο τη φετινή χειμερινή περίοδο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος προσθέτοντας ότι αυτό επιτεύχθηκε αξιοποιώντας ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων για τον χειμερινό τουρισμό.


Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τις τοπικές αρχές και με επιχειρηματίες και μέλη της Τουριστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην επαρχία Αμμοχώστου «για να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τους οργανωμένους φορείς, οικονομικούς και κοινωνικούς, τα προβλήματα που διαχρονικά απασχολούν αυτή την περιοχή».

Αφού ανέφερε ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχει εγκαινιαστεί ένας πολύ εντατικός διάλογος, ο Υπουργός είπε πως έχει συναντηθεί με όλους τους Δήμους, αρκετά Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής ενώ επισκέφθηκε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αρκετές φορές «σε μια προσπάθεια να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, να απαντήσουμε σε διαχρονικά αιτήματα και κυρίως να στηρίξουμε μία επαρχία η οποία καθοριστικά έχει στηρίξει την κυπριακή οικονομία αφού ειδικά μετά το 1974 υπήρξε η ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου». 

Σημείωσε ότι «παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες, στο μέτρο πάντοτε των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας, προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις και κυρίως να δούμε πώς μπορούμε να εμπλουτίσουμε περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αφού ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία και της επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μητσόπουλος είπε πως συζητήθηκαν αρκετά θέματα με κυριότερο «το πολύ κρίσιμο ζήτημα της απελευθέρωσης των πτήσεων. Εχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος και φέτος τη χειμερινή περίοδο μέσα από ένα πρόγραμμα παροχής κινήτρων για τον χειμερινό τουρισμό, αναμένουμε να έρθουν 150.000 περισσότεροι τουρίστες από ότι ήρθαν πέρσι αξιοποιώντας ακριβώς αυτό το σχέδιο». 

Πρόσθεσε πως «απελευθερώνουμε σταδιακά και στον βαθμό που εξαρτάται από τη δική μας πλευρά τους αιθέρες και προσπαθούμε να προσελκύσουμε νέες αεροπορικές εταιρείες ιδιαίτερα από τη ρωσική αγορά».
Είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν επίσης άλλα θέματα όπως «την ολοκλήρωση - αναβάθμιση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη των σημαντικών ιδιαίτερα βυζαντινών και μεσαιωνικών μνημείων της περιοχής και άλλα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους επιχειρηματικούς, εμπορικούς και τουριστικούς παράγοντες της περιοχής».

Απαντώντας σε ερώτηση για την προσέλκυση και άλλων τουριστών ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι «αυτό θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση του προγράμματος παροχής κινήτρων το οποίο ουσιαστικά φέτος τίθεται σε πλήρη εφαρμογή.  Το σχέδιο αυτό υπήρχε και πέρσι, πλην όμως δεν έγινε αξιοποίηση και προβολή του προγράμματος» είπε και πρόσθεσε πως πέρσι μέσω ακριβώς αυτού του προγράμματος «είχαμε φέρει γύρω στις πεντέμισι χιλιάδες τουρίστες.  Φέτος, λόγω του ότι δουλεύαμε εντατικά πάνω στο πρόγραμμα αυτό και στην προώθησή του, θα έχουμε 150.000 πρόσθετους τουρίστες». 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΒΕ Αμμοχώστου Πέτρος Πέτρου δήλωσε ότι με τον Υπουργό συζήτησαν «όλα τα θέματα του ΤΕΒΕΑ σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την οικονομία και ιδιαίτερα τον δικό μας τομέα. Υπάρχουν πάρα πολλές καλές εισηγήσεις, έχουν συμφωνήσει σε πάρα πολλά σημεία που μας απασχολούν ιδιαίτερα όπως οι ανοικτοί αιθέρες, θέματα τουρισμού, ζητήματα που σχετίζονται με το Τμήμα Αρχαιοτήτων προκειμένου να επιδείξουμε καλύτερα τους αρχαιολογικούς χώρους στην επαρχία μας».

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων και το ΤΕΒΕΑ όπως οι επιχειρήσεις και η οικονομία καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει η Εταιρεία μέσα από τις τακτικές συνεδρίες με τους εκλελεγμένους άρχοντες της Επαρχίας, δηλαδή τους Δημάρχους, τους Κοινοτάρχες και τους επιχειρηματίες.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε πως «η ουσιαστική συμβολή του Υπουργού Συγκοινωνιών και η βοήθεια που έχουμε για τις ανάγκες της επαρχίας είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Στις σχέσεις του Υπουργείου και της επαρχίας Αμμοχώστου πνέει νέος αέρας πλέον» είπε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «με τη βοήθεια της ΤΕΒΕΑ που έχουμε αναπτύξει τους τελευταίους οκτώ μήνες και τη δράση την οποία έχει αναλάβει, η Επαρχία μας αρχίζει και αναβαθμίζεται. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βάζει την Αμμόχωστο σε ίση μοίρα με τις άλλες επαρχίες» κατέληξε.


 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=7508&catid=9#sthash.31QEzDHf.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: