Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πράματα και θάματα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Μίζες σε φακέλους, τσάντες και καταθέσεις σε λογαριασμούς

Πράματα και θάματα φαίνεται να προκύπτουν από τη διερεύνηση των ανακριτών σε σχέση με την υπόθεση της αγοραπωλησίας Τ/Κ τεμαχίου στη Δρομολαξία και την επένδυση που έγινε στη συνέχεια.


 Τεράστια ποσά σε μετρητά τα οποία διακινούνταν μέσα σε φακέλους, και τα οποία αποτελούσαν μίζες πέρασαν από  τα χέρια διάφορων προσώπων μεταξύ αυτών και τα υπό σύλληψη διευθυντικά στελέχοι της cyta. Φαίνεται μάλιστα ότι καλύπτονταν και από πλαστά έγγραφα.

Άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας οι νέες συλλήψεις διευθυντικών στελεχών της CYTA, σε σχέση με την επένδυση που έγινε από τα ταμεία συντάξεων του οργανισμού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης των 3 υπόπτων και σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερει στη θεληματική του κατάθεση ο Νίκος Λίλλης, ο ίδιος ο Στάθης Κιττής όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για το έργο ΑΕΡΟ ΣΕΝΤΕΡ ζήτησε αρχικά το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, υποστηρίζοντας ότι έτσι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις για να καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις. Σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα, ο πρόεδρος του Δ.Σ της CYTA, οι ανακριτές εντόπισαν, και επιταγή ύψους 100 χιλιάδων ευρώ η οποία είχε εκδοθεί από την εταιρεία του μάρτυρα.

Επίσης σε άλλες 2 περιπτώσεις σύμφωνα πάντα με την κατάθεση Λίλλη ο Στάθης Κιττής φέρεται να έλαβε το ποσό άλλων 200 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά τα οποία μετέφερε είτε ο ίδιος είτε συνεργάτες του σε φακέλους ή τσάντες.

Επιπλέον, στην κατάθεση του ο διευθυντής της εταιρείας WADNIC ανέφερε ότι πριν από την υπογραφή της υσμφωνίας με το ταμείο συντάξεων της CYTA, το διευθυντικό στέλεχος της CYTA και διευθυντικό στέλεχο της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου, του ζήτησε το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ, διαφορετικά θα δημιουργούνταν προβλήματα από την συντεχνία των υπαλλήλων που εκπροσωπούσε. Μετά την συμφωνία και την προκαταβολή, εξέδωσε επιταγή ύψους 250 χιλιάδων ευρώ με δικαιούχο την εταιρεία POLLESON ΗOLDINGS LTD, η οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκει στα αδέλφια Σουρουλλά και τον Ορέστη Βασιλείου. Κατά την συμπληρωματική συμφωνία ο 45χρονος καταζητούμενος φέρεται να ζήτησε το ποσό άλλων 200 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα τις εισπράξεις για λογαριασμό της εταιρείας, φέρονται να τις έκαναν τα αδέρφια Σουρουλλά.

Στην κατάθεση του στους ανακριτές ο Νίκος Λίλλης κάνει αναφορά και συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόταν, τα οποία είχαν διασυνδέσεις με την τότε κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ τα οποία μάλιστα τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα προέκυπτε οποιοδήποτε πρόβλημα και ότι θα έπρεπε να κάνει μια γενναία προσφορά προς το κόμμα προκειμένου να δοθεί η άδεια μεταβίβασης. Κατά την αντεξέταση του μάρτυρα, ζητήθηκε από την υπεράσπιση, διευκρίνηση ως προς τα πρόσωπα που αναφέρονται.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ: Ποια είναι τα δυο πρόσωπα από το ΑΚΕΛ που είπαν ότι με μια γενναία προσφορά θα εκδοθεί η άδεια;
 
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα αυτή την στιγμή.

Αν όμως αυτά που είπε ο Νίκος Λίλλης, διασταυρωθούν τότε σύντομα θα προκύψουν νέες συλλήψεις.
Από τον έλεγχο των λογαριασμό του Νίκου Λίλλη και της εταιρείας του, προέκυψε ότι με την είσπραξη της προκαταβολής, ένα μεγάλο ποσό κατέληξε σε δάνεια στελεχών συγκεκριμένου κόμματος πρώην παραγόντων του σωματείου ΑΛΚΗ. Επίσης, προέκυψε ότι δυο επιταγές συνολικής αξίας 234 χιλιάδων ευρώ εκδόθηκαν και κατέληξαν σε λογαριασμό της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΕΛ και θα διερευνηθεί το κατά πόσον κατέλειξαν ενδεχομένως και σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
 Εναντίον και των 3 υπόπτων εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές έχουν πετύχει επικοινωνία με τον Γ.Γ της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ορέστη Βασιλείου εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης. Ο 45χρονος θα συλληφθεί με την επιστροφή του στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: