Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βόμβα μεγατόνων. Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Ορφανίδη

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε υπόθεση ιδιωτικής ποινικής αγωγής για τα αξιόγραφα, καθώς ο κύριος Ορφανίδης δεν εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου αν και είχε κληθεί. Δεν παρέστη ούτε δικηγόρος.


Το Δικαστήριο πείστηκε για την ορθότητα έκδοσης του εντάλματος σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση των αξιογράφων. 
Για τον κύριο Ορφανίδη, ο οποίος δεν παρέστη στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Η υπόθεση έχει οριστεί για τις 14 Νοεμβρίου, οπότε και το Δικαστήριο καλείται να διακριβώσει κατά πόσον έγινε η εκτέλεση του εντάλματος.
Η υπόθεση αφορά μήνυση που υπέβαλε πολίτης από τη Λεμεσό εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι με δόλιο τρόπο τον εξαπάτησαν να επενδύσει σε αξιόγραφα με αποτέλεσμα να χάσει 400 χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια υπόθεση στην Πάφο ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης είχε αναστείλει την ποινική δίωξη υποστηρίζοντας ότι ο κύριος Ορφανίδης είχε ισχυριστεί ότι δεν πρόκειται να έρθει ξανά στην Κύπρο.


 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=7496&catid=9#sthash.TdixCc0J.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: