Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Έκλεψαν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στην Βρετανία


Κατά τη διάρκεια των αιώνων, χιλιάδες άρρωστοι άνθρωποι έχουν πιει από το μυστηριώδες ξύλινο μπολ, το οποίο πίστευαν ότι έχει μαγικές θεραπευτικές ιδιότητες, πριν μεταφερθεί σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας στην Ουαλία.

Το ανεκτίμητο πλέον αντικείμενο που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το μυθικό «Άγιο Δισκοπότηρο» εκλάπη από το σπίτι μιας βαριάς άρρωστης γυναίκας που το δανείστηκε!


Το επονομαζόμενο και κύπελλο «Nanteos» φημολογείται ότι μεταφέρθηκε στη Βρετανία από τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας, χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού. Αφού φυλάχθηκε από μοναχούς σε θρησκευτικό οικισμό στο Glastonbury περιήλθε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Steadman, η οποία το κράτησε σε θησαυροφυλάκιο ουαλικής τράπεζας.
Η απόφαση ωστόσο να το δανείσει σε μια στενή φίλη της οικογένειας αποδείχθηκε… μοιραία, καθώς όταν αυτή εισήχθη στο νοσοκομείο, διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι της και το έκλεψαν, «πυροδοτώντας» μεγάλη έρευνα των Αρχών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ειδικοί μελετητές και εμπειρογνώμονες που το εξέτασαν, υποστήριξαν ότι φτιάχτηκε τουλάχιστον 1.400 χρόνια μετά τη σταύρωση του Ιησού και δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Μυστικό Δείπνο


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/473038/vretania-eklepsan-to-agio-diskopotiro-photo#ixzz37hI611JB

Δεν υπάρχουν σχόλια: