Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σήμερα η ποινή στην Έφη Ηροδότου


Στις 10.30 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανακοινώνει την ποινή του στην 29χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου, κατηγορούμενη για θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στην Λεμεσό, με θύμα τότε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση της αγόρευσης της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής το Δικαστήριο αποφάσισε τη διεξαγωγή δίκης τύπου Νιούτον (Newton trial) λόγω της ύπαρξης διάστασης σε ό,τι αφορά τα γεγονότα σε σχέση με το αν η Έφη Ηροδότου γνώριζε ότι ήταν καταζητούμενη κάτι που σχετίζεται αν η ίδια φέρει την ευθύνη για την πάροδο του χρονικού διαστήματος που παρήλθε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 
Το Δικαστήριο σημείωσε ότι η γνώση της κατηγορούμενης για το ότι ήταν καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές είναι ουσιώδης για την επιβολή της ποινής και πως αποφασίζει τη διεξαγωγή δίκης τύπου Νιούτον καθώς δεν προέκυψε ξεκάθαρη εικόνα για το εν λόγω θέμα.
Κατά την ακρόαση στο πλαίσιο της δίκης τύπου Νιούτον οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όσα αναφέρονται στην Έκθεση του Γραφείου Ευημερίας και τα οποία η ίδια η Έφη Ηροδότου ανέφερε καθώς και σε επιστολές που είχε καταθέσει ο μάρτυρας Ηρακλής Πιτσιλλής.
Το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του σε ό,τι αφορά τη δίκη τύπου Νιούτον και σήμερα θα ανακοινώσει την απόφαση του τόσο επί της δίκης Νιούτον όσο και για την επιβολή ποινής.