Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σε Ευρωπαϊκό αγώνα γκολφ η εθνική ομάδα


 Η εθνική ομάδα ανδρών της Κύπρου στο Γκολφ μετεβει χθες βράδυ στην Βουλγαρία  για την συμμετοχή της , για πρώτη φορά σε επίπεδο εθνικών διοργανώσεων, σε Ευρωπαϊκό αγώνα που θα διεξαχθει στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Την εθνική ομάδα που αποτελούν οι αθλητές Κρίστοφερ και Γιώργος Καλπάκας, Νικόλας Πιτυρή και Αλέξανδρος Τοουλή θα συνοδεύει ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Νίκος Ρωσσίδης.  Είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή εθνική ομάδα Γκολφ λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο τουρνουά στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Γκολφ. Ο  αγώνας διεξάγεται από τις 2 μέχρι τις 5 Αυγούστου και συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων φίλων του αθλήματος σε όλη την γηραιά ήπειρο. Ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Νίκος Ρωσσίδης χαρακτήρισε την συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο τουρνουά, για την Ευρωπαϊκή ασπίδα των εθνικών ομάδων Γκολφ, ως ένα πρώτο σημαντικό σκαλοπάτι για περαιτέρω άνοδο του αθλήματος στην Κύπρο αλλά και για την συμμετοχή της εθνικής ομάδας σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Τα τελευταία χρόνια η ομοσπονδία, είπε, έχει επενδύσει πάρα πολλά κυρίως στους νέους της Κύπρου και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Η εθνική ομάδα ανδρών αποτελείται από νέα παιδιά, πολύ υποσχόμενα, συνέχισε, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κύπρος παρά το μέγεθος της μπορεί να έχει διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Νίκος Ρωσσίδης ευχαρίστησε τους συλλόγους μέλη της ομοσπονδίας αλλά και όλους τους αθλητές για την άψογη όπως την χαρακτήρισε  συνεργασία με την ομοσπονδία, εκτιμώντας ότι το μέλλον του αθλήματος στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει ταυτόχρονα και άλλους τομείς της οικονομίας. 


Στην φωτογραφία από τα αριστερά προς τα δεξιά  Αλέξανδρος Τοουλή  (Secret Valley), Γεώργιος Καλπακας (Secret Valley), Νίκος Ρωσσιδης (Γενικός Γραμματέας Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ), Νικόλας Πιτηρης (Aphrodite Hills) και Κρις Καλπακας  (Secret Valley).