Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ παρακολούθησε την "Λαϊκή Τετρακτύς" στην Πάφο. ΦΩΤΟ


Ο ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ που προβάλει και προωθεί τα νέα παιδιά αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι, βρέθηκε χθες βράδυ στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου και παρακολούθησε την ρεμπέτικη κομπανία "Λαϊκή Τετρακτύς".
Τρία νεαρά παιδιά, που υπηρετούν το ρεμπέτικο και γυρίζουν όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, με σκοπό να προβάλουν το ρεμπέτικο.   

Η "Λαϊκή Τετρακτύς" συναποτελείται από τους: 

Παναγιώτη Ξανθόπουλο (κιθάρα-τραγούδι)
Ηλία Ιορδάνου (μπουζούκι-τραγούδι)
Άννη Παντελή (τραγούδι-μπαγλαμάς)

Το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (Τετρακτύς), προέρχεται απ' τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Πυθαγόρα, ο οποίος είναι ο γενάρχης της κωδικοποίησης των ήχων και της σημειολόγησής τους σ' αυτό που μέχρι και τις μέρες μας ονομάζουμε μουσική.Το πρώτο συνθετικό (Λαϊκή), περιγράφει το πεδίο εργασίας του συγκροτήματος, το οποίο είναι το αστικό τραγούδι από την δεκαετία του 30' έως και την δεκαετία του 70' (εξαιρετικά) καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο φάσμα από το έργο των κορυφαίων συνθετών της ελληνικής λαϊκής μουσικής και από το ρεπερτόριο των μεγαλύτερων τραγουδιστών που πέρασαν απο την δισκογραφία. . Επιδίωξη της " Λαϊκής Τετρακτύς " είναι να εργάζεται θεματικά στις εμφανίσεις της,παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο κάτι διαφορετικό στο κοινό, την κάθε φορά,από την πλούσια λαϊκή μας κληρονομιά.