Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Πίσω από τα σίδερα για άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναικών και σεξουαλική παρενόχληση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών μηνών σε 55χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία σε
16 συνολικά κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνες επιθέσεις εναντίον γυναικών και σεξουαλική παρενόχληση, αδικήματα που διαπράχθηκαν από το 2013 μέχρι το 2015, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος ήταν διευθυντής εστιατορίου σε ξενοδοχείο της επαρχίας Λάρνακας.
 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο 55χρονος εκδήλωνε «άσχημη, υποτιμητική και προσβλητική συμπεριφορά προς το προσωπικό του εστιατορίου και συγκεκριμένα εκδήλωνε άσεμνη συμπεριφορά εναντίον δύο γυναικών που εργάζονταν ως εποχιακές σερβιτόρες. Τις αγκάλιαζε, προσπαθούσε να τις φιλήσει στο στόμα, τις χούφτωνε και γενικά εκφραζόταν με σεξουαλικά υπονοούμενα», ενώ υποσχόταν προαγωγές σε περίπτωση που οι γυναίκες δέχονταν να συνάψουν ερωτική σχέση μαζί του.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του έκανε αναφορά σε δύο περιπτώσεις όταν ο κατηγορούμενος παρενόχλησε μία Ελληνοκύπρια σερβιτόρα και μία αλλοδαπή σερβιτόρα, ενώ απαιτούσε από μία υφιστάμενη του να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του επειδή ο ίδιος είχε μεριμνήσει να προσληφθεί στο ξενοδοχείο.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Λοϊζος Μουγής επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης σημείωσε την «επιμονή και το θράσος του κατηγορουμένου» να πετύχει τον σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από την σεξουαλική επαφή με τις παραπονούμενες σερβιτόρες, σημειώνοντας πως «παρά την έκφραση ξεκάθαρης θέσης αποθάρρυνσης του από τις παραπονούμενες, αυτός συνέχιζε την ίδια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά με άσεμνες επιθέσεις εναντίον τους, απευθυνόμενος πολλές φορές σε αυτές με χυδαίο τρόπο».

Σημείωσε επίσης  ότι «ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι (ο 55χρονος) έφτασε στο σημείο, εκμεταλλευόμενος την σχέση προϊστάμενου – υφιστάμενου, να υπόσχεται προαγωγή στις παραπονούμενες εάν ενέδιδαν στις σεξουαλικές απαιτήσεις του».

Πηγή: ΚΥΠΕ