Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Δείτε πόση έκταση κατέκαυσαν οι πυρκαγιές στην Πάφο

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στην Επαρχία Πάφου κατέκαυσαν συνολική έκταση περίπου 12 εκταρίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο Τύπου, στο χώρο των πυρκαγιών παρέμειναν κατά τη διάρκεια της νύκτας και παραμένουν και σήμερα συνολικά 4 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία και Ταμείο Θήρας λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.
Χθες, στις 12.58 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα παρά το χωριό Γουδί της Πάφου σε δύσβατη, απροσπέλαστη περιοχή με σφοδρούς ανέμους.
Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε από το χωριό Γουδί προς το χωριό Σκούλλη. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ξέσπασαν ακόμα 2 πυρκαγιές (16.18 Κρήτου Τέρα – Δρούσια και 16.38 Χόλη – Σκούλλη), οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με  απόσπαση δυνάμεων από τη μεγάλη πυρκαγιά με επίγεια και εναέρια μέσα.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε και αποθηκευτικός χώρος στον οποίο υπήρχε αποθηκευμένο ταχύπλοο εξωλέμβιο σκάφος θαλάσσης. Επίσης κινδύνεψαν άμεσα κατοικίες στα χωριά οι οποίες προφυλάχτηκαν χάρι στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων δυνάμεων.
Για την πυρκαγιά εργάστηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Πάφου, Πόλις Χρυσοχούς και Λεμεσού, 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες του Ταμείου Θήρας, καδενοφόρα του Τμήματος Δασών, εκσκαφείς, και ομάδες της Πολιτική Άμυνας. Εργάστηκαν επίσης 6 εναέρια μέσα.
Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται σε συνεργασία με τη Αστυνομία.  
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Ιουλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 30ης  Ιουλίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 22 κλήσεις για βοήθεια , 11 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.
Πηγή: ΚΥΠΕ